Empreses

Acomodare

Envellir activament i còmodament

Acomodare Ciutat Diagonal obre les seves portes amb un complex pioner en el sector

Acomodare Ciutat Diagonal és un nou complex assistencial per a gent gran situat a Esplugues de Llobregat. Segons els seus creadors es diferencia en molts aspectes d'altres centres del sector, ja que es tracta d'una combinació d'assistència, residència i club social per a persones grans que l'allunya del concepte de centre geriàtric més comú.

El primer projecte de l'empresa Acomodare ha suposat una inversió d'1.300.000 euros i la generació de 70 llocs de treball. El complex assistencial està situat en una zona residencial tranquil·la, amb espais verds i vistes al mar i a pocs quilòmetres del centre de Barcelona ciutat. Les instal·lacions, a més de ser acollidores, destaquen pel disseny dels seus espais, molt moderns, amb mobiliari i peces de col·lecció.

El projecte va néixer d'una reunió d'un grup de persones grans, que es van reconvertir en grup inversor i que, segons explica Raúl Igual, gerent d'Acomodare, van voler imaginar com els agradaria viure aquesta etapa de la seva vida.: “Després d'una ronda de finançament, vam aconseguir la implicació del grup immobiliari i industrial Vopi 4, que, en una decisió de diversificar la seva activitat, va apostar per aquest projecte i m'hi va situar al capdavant.”

L'aposta és completament nova, tant pels serveis que s'hi presten com pel fet d'integrar, en un mateix espai, una residència i centre de dia amb 100 habitacions i 81 apartaments assistits. Quan es visita el centre, es comprova la independència dels dos edificis, un dels quals és destinat principalment a persones amb el grau d'autonomia limitat o que necessiten assistència gairebé total. L'altre edifici ja no és un centre sinó que es tracta d'un conjunt d'apartaments, amb grans terrasses orientades al mar, que poden unir-se i ampliar-se si el client ho demana i que disposen, a més, de sales comuns on es porten a terme diferents activitats socials.

Segons Igual, l'aprofitament de sinergies entre els dos edificis permet oferir un ventall de serveis més ampli que les residències convencionals, amb alts nivells de qualitat i a preus molt competitius. A més, en famílies constituïdes per persones amb diferents graus d'autonomia, el model d'Acomodare els permet que puguin instal·lar-se a l'edifici que més s'adapti a les seves necessitats, sense deixar d'estar junts i podent conviure en un mateix espai.

El gerent destaca que el nou complex es basa en un nou concepte d'atenció a la tercera edat del qual, pel disseny de les instal·lacions i, sobretot, per l'àmplia oferta de serveis de què disposa, no existeixen experiències similars en l'àmbit nacional.

El model d'atenció que es promou se centra en el principi d'envelliment actiu, i posa especial èmfasi en el foment del desenvolupament personal i les relacions socials com a elements bàsics per assolir una bona qualitat de vida. A l'edifici dels apartaments hi ha biblioteca, sala de cine, restaurant i altres sales on s'ofereixen serveis de perruqueria o podologia, entre altres.

Així, el complex també està dirigit a persones completament autònomes que busquen la comoditat de tenir totes les necessitats cobertes als apartaments, amb serveis com neteja, cuina o seguretat, entre molts altres, i la tranquil·litat de saber que quan, en un futur, disminueixi el seu grau d'autonomia, es podran traslladar a la residència.

Acomodare Ciutat Diagonal acull, a més, a les seves instal·lacions, el primer club social integral per a la tercera edat, destinat a oferir serveis amb una visió completa de les necessitats de les persones majors de 65 anys. Així, es garanteixen multitud de propostes de diversos àmbits, com cultura, oci, salut i benestar, en un mateix espai i amb assistència mèdica garantida les vint-i-quatre hores del dia.

L'objectiu fonamental és oferir als residents dels apartaments una gran varietat d'activitats amb la missió de socialitzar i promoure la formació d'una comunitat dins el mateix complex, que permeti l'enriquiment recíproc amb l'intercanvi d'impressions i vivències entre els seus membres.

El gran nombre de reserves per als apartaments i les primeres impressions fan pensar al grup a desenvolupar i implantar el projecte en altres punts del territori català, fins poder arribar aviat a oferir 2.000 llits en total.

Inversió

1,3 M€

Treballadors

70

Any de fundació

2012

Envelliment actiu. Aquesta és la filosofia sobre la qual es basa el nou complex residencial i assistencial alhora d'Acomodare. Entén la vellesa com una etapa per començar a gaudir de la vida, podent comptar al mateix temps amb la seguretat d'una bona atenció sanitària, comoditat i activitat social.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona