Economia

ramaderia

El Consell de la Garrotxa no pot multar per dejeccions ramaderes

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha declarar nul·les les competències del Consell Comarcal de la Garrotxa per sancionar en matèria de dejeccions ramaderes i fertilitzants, ja que, segons argumenta, “els ajuntaments no tenen aquesta competència, i per tant no la poden delegar al Consell Comarcal”. Aquesta sentència estima parcialment el recurs contenciós administratiu que va interposar Unió de Pagesos contra l'ordenança reguladora de la gestió i aplicació agrícola de fertilitzants del Consell Comarcal de la Garrotxa del 2004.

Els municipis afectats per l'ordenança són Argelaguer, Castellfollit de la Roca, les Preses, Maià de Montcal, Mieres, Montagut i Oix, Sales de Llierca, Sant Feliu de Pallerols, Sant Ferriol, Sant Jaume de Llierca, Santa Pau, Tortellà i la Vall de Bianya.

La sentència també declara nul·la l'obligatorietat establerta en l'ordenança d'aplicació del codi de bones pràctiques agràries en relació amb el nitrogen als municipis no designats com a vulnerables, i estableix que només es consideri una recomanació. A més declara nuls altres preceptes que han quedat superats des del setembre del 2009 amb l'operació del decret 136/2009 d'1 de setembre, referent al programa d'actuació aplicable a les zones vulnerables en relació amb la contaminació de nitrats procedents de fonts agràries i de gestió de dejeccions ramaderes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona