Economia

Juan Roig diu que és fals que Mercadona fes donacions al PP

L'empresa figura en les anotacions de l'extresorer del PP, Luis Barcenas, amb dues aportacions de 90.000 i 150.000 en 2004 i 2008, respectivament

El president de Mercadona es desmarca de compareixences anteriors i no fa cap vaticini sobre l'evolució econòmica de l'Estat

El president de Mercadona, Juan Roig, ha desmentit aquest dijous que Mercadona haja fet cap donació al PP, tal com ix reflectit en la informació que va publicar El País sobre la comptabilitat de l'extresorer del partit, Luis Bárcenas. Preguntat dues vegades sobre aquesta qüestió durant la roda de premsa posterior a la presentació de resultats, Juan Roig ha dit “no és cert i ho hem desmentit”. Segons la informació publicada, Mercadona hauria ingressat presumptament 90.000 i 150.000 euros en dos anotacions dels anys 2004 i 2008. La companyia va desmentir en el moment de la publicació que haja realitzat cap pagament i va anunciar mesures legals.

“Molt prudent”

Al contrari que en altres ocasions, l'empresari Juan Roig s'ha mostrat durant aquesta roda de premsa molt prudent amb les preguntes que li reclamaven opinions sobre la situació política. “Jo també em veig molt prudent, he aprés a ser caut”, ha reconegut a preguntes dels periodistes. Preguntat sobre la crisi, no ha volgut vaticinar si les previsions que ofereix el govern espanyol són certes, tan sols ha manifestat que “com més productius siguem, abans n'eixirem”.

Roig ha vinculat nivell de vida i nivell de productivitat i ha dit que ni les dades d'absentisme ni les d'atur són bones. Sobre l'augment de l'IVA, el president de Mercadona ha dit que s'han d'igualar les despeses als ingressos en les balances dels països de la UE i que l'IVA pujarà mentre el sector públic no es reforme. “Si te'n passes has de retallar i ens n'hem passat”, ha dit. En relació amb els imposts ha afirmat que “el que s'ha de fer és pagar menys i ser més productius”, després de xifrar en 25 milions d'euros mensuals el cost de l'IVA per a Mercadona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.