Economia

TREBALL

Els treballadors de Noge tallen la carretera per reclamar els salaris

Reclamen el pagament immediat dels tres mesos que els deu l'empresa

Amenacen que si no cobren acamparan davant d'un dels administradors concursals, la consultora KPMG

Un centenar de persones, entre treballadors de l'empresa carrossera Noge, d'Arbúcies, i els seus familiars, van tallar ahir durant uns deu minuts la carretera d'Arbúcies a Hostalric, davant de la fàbrica de la companyia, per reivindicar el cobrament “immediat” dels tres mesos de salari que els deu l'empresa, i reclamen celeritat al jutjat i als administradors concursals per resoldre l'ERO d'extinció. Segons el president del comitè d'empresa, els treballadors han arribat a una situació límit: “o es resolen els impagats aquesta setmana o prendrem decisions dràstiques, com ara acampar davant de la consultora KPMG” –un dels administradors concursals–.

Calí va explicar que dijous els treballadors es reuniran amb el jutge encarregat del concurs de creditors per exposar-li la seva preferència per l'oferta de compra presentada per Benseny, ja que, segons la seva opinió, aquesta empresa els “garanteix més llocs de treball, un pla industrial millor i un futur per als treballadors”, segons assegura l'agència Europa Press. Benseny “basarà les seves vendes en l'exportació”, garanteix inversió “en nova tecnologia i maquinària” i es compromet, en el termini d'un any, a donar feina als més de noranta treballadors que aniran al carrer. Pel que fa a l'altra empresa, Sartruck, de Serinyà, el comitè en recela, ja que considera “que significa donar via lliure al propietari de Noge perquè es quedi novament a la fàbrica”.

Els treballadors també demanen a la Generalitat que “es mulli” i que aposti per l'empresa que doni més llocs de treball, i al jutge “que deixi decidir als treballadors l'empresa que volen, ja que som els afectats”, expliquen.

Conveni del metall

Els sindicats del sector del metall es van manifestar ahir davant de la FOEG per reclamar als empresaris que els apliquin els increments salarials fixats en el conveni col·lectiu. La patronal ha convocat el sector a una reunió el dia 15 i esperen que surti “una proposta seriosa, que serveixi per desencallar el conveni”.

Serveis abusius, a Vall de Núria

Els sindicats convocants dels tres dies de vaga a Vall de Núria, del Divendres Sant al diumenge de Pasqua, han qualificat d'abusius els serveis mínims imposats per la direcció de Ferrocarrils de la Generalitat. Van ser d'un 50% –un tren cada dues hores, entre les estacions de Queralbs i Núria–. Això no obstant, han destacat l'èxit de la convocatòria, ja que hi van participar la majoria dels vuitanta treballadors del cremallera i de Vall de Núria. Tot i la vaga, la direcció no s'ha posat en contacte amb ells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura

Floox ja té al mercat el seu carregador ràpid compacte

L’Hospitalet de Llobregat