Focus

“Va costar assumir la nova situació”

Quan Sergi Casado va perdre la cadira de periodista des de la qual havia teclejat 11 anys de notícies, va passar-se “quatre o cinc mesos” buscant un nou rumb professional. Afectat per l'expedient de regulació d'ocupació a El Punt Avui, amb un sector periodístic en plena depressió i on les portes, si s'obren, és per deixar sortir gent a cabassades més que no pas per donar la benvinguda a noves incorporacions, admet que en trobar-se de nou a la casella de sortida “primer va costar-me assumir la nova situació, vaig preguntar-me cap a on volia anar, cap a on anava la meva feina, què havia estat fent i què m'agradaria seguir fent”. Fins i tot va arribar a apuntar-se a “un curs intensiu de tècniques teatrals” pensant a provar sort en el gremi de la faràndula. Buscant la brúixola, també va posar-se en mans d'assessorament extern: “Vaig anar a un coach. Vaig fer cinc sessions i la veritat és que no hi creia gaire.”

La llum, però, la va trobar en una oficina de l'atur: “Mentre feia cua vaig veure un cartell que anunciava un curs de la UOC sobre com aplicar un blog d'internet al món laboral.” Aquell curs a distància va ser un aprenentatge “de coneixements bàsics” i va esdevenir l'embrió de circdetarragona.com, un diari digital centrat en l'actualitat informativa de la ciutat de Tarragona.

Casado explica: “Primer vaig obrir el blog, una mica com a hobby i per no perdre del tot el contacte amb l'actualitat de la ciutat. A mi, la meva feina m'agradava i vaig pensar que amb el blog podria seguir connectat a l'entorn mediàtic municipal.”

La dinàmica del blog i la immediatesa del canal digital el va anar engrescant i va començar a donar voltes a la possibilitat de convertir aquell passatemps en un projecte amb més solidesa. “No em preocupava fer diners amb el blog però, en canvi, sí que vaig començar a pensar que seria interessant potenciar el meu nom, la meva marca.”

Gràcies a una inversió de 5.000 euros (en disseny de la pàgina i en desenvolupament de les aplicacions per a telèfon mòbil) la marca circdetarragona es formalitza, el passat 18 de desembre, en un diari digital que rep “unes 800 visites diàries”, que té els seus anunciants propis i que acaba de tenir un germà petit: circdelacultura.com (una agenda cultural de tots els actes que es fan a les comarques tarragonines, amb intenció de donar cobertura també a les Terres de l'Ebre).

Sergi Casado admet que aquest pas endavant que ha fet la seva vida de periodista va molt més enllà de buscar i escriure notícies: “He acabat obrint una empresa i per fer-ho vaig haver d'anar a cursos d'assessorament per saber quin tipus de societat havia de crear o com funcionava el tema dels autònoms.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona