Focus

“Vaig haver de crear-me la feina”

Antonia Pérez tenia 49 anys quan l'empresa en la qual treballava de comptable va fer una reestructuració de plantilla i la va deixar fora. D'un dia per l'altre es va quedar a l'atur i amb unes perspectives negres per reincorporar-se al món laboral. Després de mesos a la recerca de feina, només aconseguia ofertes precàries i va prendre la decisió de buscar una altra sortida.“Si no trobava una feina per subsistir havia de crear-la”, diu. Només li quedaven cinc mesos de subsidi i va decidir posar-se el davantal i arromangar-se les mànigues.

En les darreres dues dècades, professionalment no havia fet res més que treballar en oficines, però a casa sempre li havia agradat menjar bé. Així que al 2010, a partir de la seva estima a la bona cuina, va decidir reinventar-se i obrir a Argentona un establiment del plat italià per excel·lència: pizzes, tot i que ella no té cap vinculació amb el país de la bota. “M'ha d'anar bé o m'ha d'anar bé”, es va dir a ella mateixa quan es va convertir en emprenedora.

Va aprendre a fer massa de pizza veient vídeos, llegint molt i treballant de manera gratuïta a diferents pizzeries d'arreu de Catalunya. Només tenia 4.000 euros per engegar el negoci i va començar a trucar a la porta de diferents entitats financeres. A unes quinze els va presentar el seu pla de negoci, amb el certificat de viabilitat, però tothom va dir que no. Després de les negatives va enviar queixes a totes les entitats. “Va ser denigrant, però no tenia res a perdre, partia de menys zero”, diu.

Finalment, mitjançant la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora (Fidem) va aconseguir un microcrèdit de 10.000 euros de Microbank i es va posar mans a la massa.

Va trobar un local econòmic, ella mateixa el va pintar, la seva família la va ajudar a fer un mostrador de fusta i es va endur els electrodomèstics de casa seva. “Cada dia feia la massa manualment”, recorda. Es va passar 20 dies tancada a la pizzeria provant els seus avenços i finalment va aixecar la persiana amb el rètol: Pizzeria Burriac.

Les pizzes fetes de manera artesanal i amb productes naturals van començar a agradar als clients, i el negoci va començar a rutllar més bé del que esperava.

La seva filosofia ha estat la de tocar de peus a terra i créixer amb bona base. De fet, es va estrenar fent poques varietats de pizza i a poc a poc ha anat introduint diversitat en la seva carta, com pizzes integrals, sense gluten, creps i fins i tot pasta fresca.

Recentment ha canviat de local al centre de la Vila, ha creat una pizzeria amb dos menjadors, dóna feina a tres persones, entre elles la seva filla que també s'havia quedat a l'atur. “He doblat les vendes, i a més he après moltíssim d'hostaleria”, diu.

Ara fa repàs de tota aquesta etapa iniciàtica en el món de l'emprenedoria i creu que la clau ha estat tenir il·lusió pel que fas i estudiar-ho molt abans de fer qualsevol pas. “Mai pensava que jo pogués tenir tanta força per poder haver creat aquesta feina i a més que estigui creixent”, explica. L'any passat Pérez va rebre el premi a la dona emprenedora de Fidem.


el ‘clic' del canvi



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona