Economia

LAboral

CCOO demana a Treball que investigui Sartruck

El sindicat vol saber si l'empresa de Serinyà ha respectat la subrogació dels treballadors provinents de Noge

El Sindicat d'Indústria de CCOO de Girona ha sol·licitat a la Inspecció de Treball que comprovi si l'empresa Sartruck, de Serinyà, i que va comprar la unitat productiva de la carrossera Noge d'Arbúcies, “ha respectat una de les condicions principals per a l'adquisició de la carrossera”, segons assenyala CCOO. Aquesta condició era la subrogació d'una part dels treballadors de NOGE, concretament, de 23 treballadors. La petició de CCOO que s'investigui la situació és conseqüència de les queixes rebudes per part de l'antic comitè d'empresa de Noge que a algun treballador no se li reconeix la subrogació en el contracte, segons s'explica des de CCOO. El sindicat també demana a la Inspecció de Treball que requereixi a la direcció de l'empresa que faci un document en el qual reconegui el dret de subrogació d'aquests treballadors amb l'objectiu que es mantinguin l'antiguitat i les mateixes condicions laborals que tenien a Noge.

El 20 de maig passat, el jutjat mercantil de Girona va autoritzar la venda de la unitat productiva de Noge a l'empresa Sartruck, després d'un llarg procés de concurs de creditors i de nombroses mobilitzacions per part dels treballadors.

Noge va anunciar al gener que tancava i deixava més de noranta persones al carrer. Dues empreses es van interessar llavors per comprar la carrossera d'Arbúcies. Per una banda, Sartruck i, per l'altra, el grup Benseny, amb seu a Montmeló. Aquesta darrera oferta era l'aposta que feia el comitè d'empresa, però el jutge es va decantar a favor de l'empresa Sartruck, decisió que no va complaure gens el comitè, que entenia que l'empresa de Serinyà era una tapadora per permetre als propietaris de Noge fer net de deure i tornar a fer-se càrrec de l'empresa. Molt poc després de la compra, Sartruck va assegurar que fabricaria 100 autocars a les naus de Noge d'Arbúcies abans de finals de l'any 2014, que contractarien 23 exempleats i que en principi respectarien la categoria que tenien.

LA DATA

22.05.13
Dia
que se sap que el jutge ha resolt a favor de Sartruck perquè l'empresa de Serinyà es quedi amb la carrossera.

LA XIFRA

93
treballadors
de Noge van quedar-se al carrer després que l'empresa d'Arbúcies anunciés el tancament.

Un cas que s'allarga

Amb la petició de CCOO que s'investigui si Sartruck ha respectat una de les condicions judicials per a l'adquisició de Noge, s'obre un nou capítol en el cas de la carrossera d'Arbúcies, que va arribar fins i tot al Parlament de Catalunya, quan els treballadors van portar les seves demandes als representats polítics i al mateix conseller.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.