L'embotelladora Font Selva de Sant Hilari deixa sense feina 33 treballadors dels 38 de la plantilla

Feia sis mesos que no cobraven, i ja hi ha un acord per les indemnitzacions

L'advocada dels treballadors afectats, Glòria Poyatos, va explicar ahir a aquest diari que ja s'ha signat l'acord per les indemnitzacions i que, en principi, sembla que la intenció de l'empresa és continuar activa. A Font Selva hi han quedat cinc treballadors i la resta, un total de 33 persones, han estat incloses en l'expedient de regulació d'ocupació.

Un portaveu dels treballadors afectats va manifestar ahir la seva indignació per tot el procés que s'ha seguit. «Feia sis mesos que no cobràvem i ens han anat cremant, fent promeses que no s'han complert. L'empresa ha canviat diverses vegades de propietari i actualment ha quedat reduïda a la mínima expressió», va indicar el portaveu dels treballadors. Ahir no va ser possible localitzar cap responsable de Font Selva.

L'embotelladora de Sant Hilari va presentar aquest any un concurs de creditors a causa de la situació crítica. La sol·licitud va ser acceptada pel jutge mercantil, que va designar els administradors concursals. La direcció i els representants sindicals van mantenir una reunió el mes de maig per parlar de la situació i el que va transcendir de la trobada va ser que la intenció de l'empresa no era tancar sinó mantenir l'activitat. També es va indicar que es volien mantenir la majoria de llocs de treball, tot i que es va afegir que caldria fer alguna reducció, probablement en la part d'estructura. Pel que fa als sous endarrerits, es va dir que es cobrarien, un fet que no ha estat així. Aquesta empresa va iniciar l'activitat el 1994 i fins fa uns anys es va mantenir com a empresa familiar, amb una plantilla d'una quarantena de treballadors.

Problemes per cobrar

Algunes empreses de les comarques gironines han tingut problemes a l'hora de pagar els sous als treballadors. A Vidres Tèrmics, de Campllong, un portaveu dels treballadors va explicar que van cobrant les mensualitats, però amb «comptagotes», i que actualment els deuen la paga del mes de juny i una part del sou del mes de juliol. Aquesta empresa està especialitzada en la fabricació i distribució de tot tipus de vidres, tant de protecció solar com d'aïllament tèrmic, d'aïllament acústic i de seguretat.

Vidres Tèrmics, que té una plantilla d'uns 40 treballadors, forma part del grup Cotec. L'empresa Cotec, dedicada a fabricar portes i finestres de PVC, va presentar concurs de creditors a començament d'aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona