Economia

La CNT denuncia comiats injustificats als supermercats Mercadona

S'ha detectat una sagnia de comiats de treballadors amb més de 20 anys d'antiguitat a la demarcació de València

La Central Sindical entén que es tracta d'un ERO encobert

Segons les dades de que disposa aquest Sindicat i sols en el decurs d'enguany, la cadena de supermercats Mercadona, ha realitzat més de 40 acomiadaments en pobles i viles de la rodalia de València.

Les xifres de seguiment, donen com a resultat, que s'han desfet comiats de 15 treballadors a Alzira, 18 a Xàtiva, 5 a Cullera i 2 a Alberic, si més no, al marge d'altres sobre els que no es disposen dades, al conjunt de la demarcació de València.

També es té constància que aquesta situació s'hi dóna a altres punts del conjunt peninsular i que el denominador comú dels comiats, s'ha produït sobre treballadors i treballadores amb més de 20 anys d'antiguitat en l'empresa.

Però el que resulta cridaner, és que una part d'aquests comiats, han estat fets valent-se de la consideració de “disciplinaris” a fi d'evitar-se el pagament de cap mena d'indemnització.

La CNT considera que l'empresa podria d'haver posat en marxa un Pla Intern de comiats per a la plantilla més antiga, amb la finalitat de substituir-la per nous contractes, més precaris.

D'aquesta manera, segons la CNT, Mercadona es desfà dels treballadors que han resistit anys i panys assetjaments i humiliacions per part de l'empresa, mentre l'empresari ha anat farcint-se les butxaques.

De ser així, aquesta central sindical pensa que, aquesta onada d'acomiadaments podria tractar-se d'un ERO encobert. La Central Sindical rebutja que l'empresa s'esforce a desfer-se de plantilla, mentre apareix davant els mitjans de comunicació com a símbol d'excel·lència i rep premis de caràcter empresarial, mentre s'obstina a donar una imatge social que no s'hi correspon amb la realitat.

La CNT denuncia públicament que Mercadona acumula una interminable llista de comiats per repressió sindical i durant baixes per depressió, amb demandes per assetjament i moobing en diferents pobles i ciutats on hi ha supermercats d'aquesta firma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva