Economia

La pedra causa danys en 45.000 hectàrees de cultius a la Ribera i la Safor

AVA calcula que la pedregada hallançat a perdre entre el 60 i el 100 per cent de la fruita i les hortalisses

Qualifica de “desastrosos” els efectes causats i reclama més atenció a la Generalitat

La pedregada que va fer en molts llocs del País Valencià durant la vesprada d'ahir ha provocat greus i nombrosos danys en l'agricultura. D'acord amb la primera estimació efectuada per l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA), la superfície afectada per la pedra, en major o menor grau, se situa entorn de les 45.000 hectàrees. La comarca de la Ribera, principalment, però també la de la Safor, així com determinats punts de la localitat de Navarrés són les àrees que han patit amb major intensitat les conseqüències de la pedra, mentre que els cultius que han resultat més perjudicats són, per aquest ordre, cítrics, caquis i hortalisses com el meló de tot l'any o d'Alger.

L'índex d'incidència sobre les collites oscil·la entre el 60% i el 100% de les diferents produccions, una circumstància que, amb tota seguretat, tindrà repercussions nefastes tant de cara a les futures campanyes de caqui i cítrics, com per les de melons, que es troben en plena temporada.

A la comarca de la Ribera, els termes municipals d'Alberic, Antella, Carcaixent, Massalavés, Alzira, Castelló de la Ribera, la Pobla Llarga, l'Énova, Càrcer o Favara són els més afectats per la pedra, fins al punt que en alguns casos, tal com han constatat agricultors de les poblacions d'Alberic i Antella, el nivell de les pèrdues se situa entorn del 90% de les collites de caqui i cítrics de les referides localitats. La Ribera concentra la major part dels danys causats per la pedra.

Respecte a la situació a la Safor, gran part de les explotacions citrícoles de les localitats com ara Tavernes i Xeraco han sofrit danys de diferent consideració. La superfície perjudicada en aquesta comarca és d'unes 5.000 hectàrees.

El president d'AVA, Cristóbal Aguado, assenyala que l'agricultura “està travessant un moment crític i la resposta que hem rebut per part de les administracions no està a l'altura de les necessitats d'aquest sector”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva