Economia

La cooperativa de l'Aldea tancarà si es mantenen les pèrdues

El consell rector convocarà una altra assemblea per aprovar els comptes del 2013 i el conveni amb creditors

El consell rector de la cooperativa agrícola de l'Aldea s'ha fixat un termini d'un any perquè la situació econòmica de l'entitat millore; si no aconsegueix aquest resultat i continua acumulant pèrdues admet que l'única sortida serà el tancament. Així ho va manifestar ahir la presidenta de la cooperativa, Montse Llosa, després que en la darrera assemblea els socis no aprovessen els comptes de l'entitat i sorgissin veus crítiques que reclamaven la liquidació de la cooperativa.

Aquest mes de juliol el consell rector convocarà una altra assemblea en què tornarà a sotmetre a aprovació els comptes del 2013, amb 602.034 euros de pèrdues, i el conveni amb els creditors. “Els comptes són dolents pe-rò s'han d'aprovar perquè si no ens trauran del registre de cooperatives”, va alertar Llosa.

A l'assemblea en què es van tombar els comptes només van assistir-hi un centenar de socis, dels més de tres-cents que té la cooperativa (són socis els impositors i els agraris). “No sabem si la majoria de la gent es va quedar a casa per desídia o perquè no volen que continuem. Hem de saber si tenim el suport majoritari dels socis com fa un any o ja no”, va manifestar Llosa, que va assegurar que si no tenen un ampli suport dels socis el consell rector plegarà. “Creiem que l'única forma de recuperar els diners és fer de la cooperativa una empresa rendible i viva, anar a la liquidació suposaria perdre-ho tot”, va assenyalar la presidenta de la cooperativa.

Les pèrdues del 2013 inclouen 200.000 euros d'amortitzacions i 300.000 euros més per l'execució de Bankia d'uns actius financers pignorats. “Les pèrdues no són imputables a la nostra gestió”, va dir Llosa. Una vegada s'aprove el conveni amb els creditors, la cooperativa podrà rebre subvencions de la Generalitat, amb qui negocia un aval financer.

LA FRASE

Si no tenim el suport de la majoria dels socis, els membres del consell rector plegarem
Montse Llosa
PRESIDENTA DE LA COOPERATIVA AGRÍCOLA DE L'ALDEA

LA XIFRA

602.034
euros
són les pèrdues del 2013 de la cooperativa de l'Aldea, que els socis no van aprovar el 20 de juny.

“Estem cansats d'enganys”

Un parell d'afectats pel bloqueig de comptes de la cooperativa de l'Aldea van manifestar-se ahir amb pancartes davant de la sala de juntes de l'entitat, mentre el consell rector feia una roda de premsa. “Estem cansats de perdre diners, no avalo cap actuació més”, va assenyalar Ramon Albesa, que considera que les pèrdues que acumula l'entitat fan inviable el seu futur. Albesa accepta que es convoque una altra assemblea per debatre els comptes, però no amb els 334 socis que convoca el consell rector, sinó amb els 3.000 que diu que hi ha.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona