En els mesos d'estiu s'ha disparat l'atur al Maresme, on ja supera el 14%

Els mesos de juliol i agost no han estat gens positius per a l'ocupació i el Maresme s'ha situat en una taxa d'atur del 14,25% de la població activa local. Aquest percentatge supera en un punt la mitjana de Catalunya i en mig punt les xifres de la demarcació de Barcelona.

L'informe elaborat per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme recull que el mes d'agost s'ha tancat a la comarca amb 32.229 persones desocupades, 1.394 més que les registrades a final de juliol, un mes que també va estar marcat per l'increment de l'atur. Així, la taxa de població sense feina ha augmentat a la comarca en gairebé un punt.

La tendència creixent de l'atur ha afectat tots els municipis del Maresme tret d'Òrrius, on el mes d'agost va experimentar un lleuger descens. Mataró i Tordera són els municipis amb una taxa d'atur més elevada (18,08% i 18,06% respectivament). També superen la taxa d'atur del conjunt de la comarca Pineda de Mar (16,88%), Canet de Mar (14,99%), Palafolls (14,88%) i Malgrat de Mar (14,42%). Tots els sectors econòmics perden llocs de treball, però és en els serveis on l'atur s'ha disparat a l'agost, amb 760 nous desocupats, seguit de la indústria, amb 293 nous aturats, i la construcció, amb 225. Per grups d'edat, el més nombrós és el que aplega persones d'entre 30 i 44 anys (13.080), seguit del de majors de 45 anys (12.698).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva