Empreses

AB-Biotics arribarà al 90% de vendes a fora l'any vinent

L'empresa exporta els seus productes a més de vint països

L'any 2012, AB-Biotics, una empresa biotecnològica nascuda a l'empara de la UAB, va fer la seva primera operació internacional. La internacionalització ja es presumia llavors com una de les claus de futur per a la jove companyia. Dos anys després, les vendes a l'exterior suposen ja un 68% de la facturació d'AB-Biotics, que ha signat uns 58 contractes de llicència per distribuir els seus productes a més d'una vintena de països. Un dels fundadors i consellers delegats -juntament amb Sergi Audivert-, Miquel Àngel Bonachera, posa de manifest que la indústria farmacèutica espanyola és “testimonial” si es compara amb el mercat mundial. Per tant, diu, l'empresa ha de continuar apostant per trobar fronteres enllà socis que distribueixin els seus productes i, a través d'ells, arribar a un client global.

Si tot va com s'espera, l'any vinent les vendes a l'exterior ja suposaran el 90% de la facturació total d'AB-Biotics. Segons Bonachera, els EUA són un mercat molt important i Àsia, afegeix, ho esdevé cada vegada més.

AB-Biotics centra els seus esforços a desenvolupar productes propis de dues àrees: els ingredients funcionals probiòtics i la farmacogenètica. Pel que fa a la primera, la companyia, que té la seu a Sant Cugat del Vallès i una oficina i laboratori a Girona, ha tirat endavant set productes a partir dels quals pot fer variants per als clients. Pel que fa a l'altra àrea, centrada fins ara sobretot en l'àmbit de les malalties mentals, AB-Biotics ha desenvolupat un test que permet al metge saber quin medicament li funcionarà millor a un pacient a partir d'una mostra de saliva. El producte s'ha venut a diversos països a través de tercers i el distribueix al mercat espanyol la mateixa companyia. Miguel Ángel Bonachera lamenta que l'administració no hagi apostat més per aquest test perquè això els permetria fer un salt i seria una carta de presentació davant les grans multinacionals del sector.

A més, la companyia ha creat recentment una filial per treballar en l'àmbit de la nutrigenètica.

Bonachera destaca que el negoci d'AB-Biotics està molt diversificat. “L'objectiu és estar a tot el món amb diferents productes i diferents clients”, declara.

AB-Biotics, que preveu facturar enguany 3,5 milions -suposaria més que doblar les vendes de 2013-, cotitza al Mercat Alternatiu Borsari. Tot i que aquest mercat va viure dies convulsos a l'estiu, després de l'escàndol de Gowex, Bonachera el qualifica de “fantàstic” i el reivindica com a útil per a una empresa com la seva.

Facturació

3,5 M€

Treballadors

32

Any de fundació

2004

Miquel Àngel Bonachera i Sergi Audivert van fundar l'empresa, una spin-off de la UAB, el 2004. Un any després van rebre suport del primer àngel inversor i el 2010 van sortir al MAB.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses