Empreses

Brugués preveu augmentar la presència al Marroc el 2016

La química ampliarà un magatzem a València i en posarà en marxa un altre. Celebra el 75è aniversari

Brugués, una distribuïdora de productes químics orgànics i inorgànics que enguany celebra el seu 75è aniversari, treballa intensament per poder obrir una filial al Marroc durant el 2016. L'empresa, de caràcter familiar, va tancar el darrer exercici amb una facturació d'11 milions d'euros i preveu arribar enguany fins als 13,4 milions.

La decisió de l'empresa que compra, envasa i comercialitza productes químics arriba en un “bon moment de creixement i després d'observar que els indicadors econòmics de l'economia van millor”, explica Raimon Brugués, director general de la química, que va néixer el 1940 a Barcelona i que ara té el magatzem central a Viladecans.

L'obertura de la nova filial es produirà l'any vinent després de decidir en les properes setmanes si finalment “ens decantem per l'àrea de Casablanca o la de Tànger”. Per a l'expansió al Marroc l'empresa vol poder tenir unes instal·lacions que serveixin com a magatzem però també una unitat comercial potent. “No descartem fer alguna joint venture amb alguna empresa local per poder créixer més ràpidament” al país magribí. De fet, abans de la crisi Brugués ja va intentar fer el salt cap a aquell continent però “no va funcionar”.

Raimon Brugués, quarta generació familiar, està disposat a impulsar el creixement de l'empresa. Per tant, no només treballa amb l'ampliació al Marroc sinó que també ja estan ultimant l'increment de la capacitat d'emmagatzemament de més de 400 referències de producte. La firma tenia un magatzem a València. Ara s'està reforçant la seva capacitat. “La nova instal·lació tindrà una capacitat fins a 4.500 metres quadrats”, assegura el màxim responsable de Brugués. A més, també es potenciarà el departament comercial per captar negoci al País Valencià. L'altra operació en què treballa la firma catalana és l'obertura d'un magatzem que estaria entre Aragó i La Rioja i el País Basc.

Impuls de l'exportació.

La distribuïdora química també impulsa l'exportació, que en aquests moments només representa el 5% de la facturació. Fa un temps van contractar un expert en normativa internacional precisament per ampliar aquest camp i arribar a un 20% en uns cinc anys.

Les decisions que tenen per objectiu fer créixer l'empresa es produeixen uns anys després d'assumir les conseqüències d'un incendi que va tenir lloc al magatzem de Viladecans l'any 2012. Les conseqüències van ser molt nefastes perquè va significar fer baixar la facturació un 30%. Una dada molt negativa si a més s'hi sumava la tensa situació per la crisi econòmica. “De totes maneres tinc molt present que empreses del mateix sector ens van ajudar en aquell moment tan difícil”, explica Raimon Brugués. Brugués té una cartera de 2.000 clients actius, i desenvolupa la seva activitat per als sectors de l'agroquímica, alimentació humana i animal, cosmètica i farmacèutica, arts gràfiques, detergents i tèxtil, tractament d'aigua i tractament de superfícies metàl·liques.

Facturació

11 M€

Treballadors

45

Any de fundació

1940

La distribuïdora Brugués celebra els 75 anys d'història amb augment de facturació i amb un pla de creixement que consisteix a obrir una filial i potenciar la capacitat d'emmagatzemament. Els 45 treballadors de la firma tenen poca rotació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses