Excel·lent valoració dels vins de la DO Empordà
Malgrat que bona part de la producció de la denominació d'origen Empordà es destina al mercat intern, els reconeixements internacions als seus vins no paren de créixer. L'última llista del reconegut crític Robert Parker, la de l'any 2014/15, ha puntuat quaranta-nou dels cinquanta-un vins de la denominació d'origen Empordà com a excel·lents o molt bons. Només dos vins han quedat a un punt d'aquestes notes.
Concretament, es tracta d'una vintena de vins que han assolit la categoria d'excel·lents en aconseguir puntuacions de 90 punts o més. Tot i ser una de les denominacions més petites de Catalunya en extensió i nombre d'elaboradors, la denominació d'origen Empordà és la quarta denominació catalana en nombre de vins referenciats a la llista, només superada per la DO Priorat, la DO Penedès i la DO Montsant.
El vi més ben valorat amb 93 punts és el vi blanc Vd'O.6.13, del celler Vinyes d'Olivardots, seguit d'un vi dolç DO Empordà, la Garnatxa d'Empordà Solera, de Mas Llunes, que obté fins a un total de 93 punts. La tercera posició és per al vi negre Vinya Selva de Mar, del celler Mas Estela. En total, una desena de cellers de la denominació empordanesa aconsegueixen col·locar un o més vins en la categoria d'excel·lents.