Economia

JOSEP M. ALBET I NOYA

PRESIDENT DE LA DENOMINACIÓ D'ORIGEN PENEDÈS

“Ens hem empetitit en pro de l'excel·lència”

“Conèixer el seu funcionament és una de les coses que més m'han decebut”

“Definirem les varietats que s'han de mantenir per als escumosos a partir dels resultats d'un estudi de cinc anys”

Per la creativitat i la innovació
Josep Maria Albet va ser pioner a l'Estat espanyol en l'elaboració de vins ecològics. Creu en el poder de la creativitat, la innovació i el risc. I vol encomanar aquest esperit de superació personal a la DO Penedès, per situar-la com a capdavantera de la qualitat.

Ha revalidat com a president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Penedès, després de quatre anys. Assegura que ha estat una experiència constructiva i està satisfet de la feina feta, però assegura que ha tingut una gran decepció de veure en primera persona com funciona l'administració. És crític amb la manca de voluntat col·lectiva a l'hora d'obrir nous camins.

No tenia la feina acabada?
No. Hem d'acabar de rematar tota la feina que hem fet per delimitar les subzones i hem de posar en marxa la tercera fase del projecte de senyalística que ha de permetre facilitar l'arribada de visitants als cellers.
Ja s'han desenvolupat les dues primeres fases?
No. La primera fase era la que havia d'apropar els cartells a les carreteres de pas i autopistes. Però no depèn de nosaltres. Dels vuit cartells que volíem posar, només n'hem pogut instal·lar quatre, els que van a prop de carreteres de la Generalitat. Els altres quatre depenen del govern de l'Estat i, per tant, de moment, no s'instal·laran.
I la segona?
La segona fase també depèn de l'administració, perquè afecta els senyals que s'han de col·locar en les rotondes, entrades i sortides, desviacions, etc. Conèixer el funcionament de l'administració pública és una de les coses que més m'han decebut perquè per moltes ganes de fer coses que tinguis, quan topes amb aquesta maquinària tot es fa llarg i acabem fent la política del café para todos que tant critiquem d'Espanya. Per tant, ara nosaltres posarem en marxa la tercera fase, que només depèn de nosaltres.
Està satisfet de la feina feta per a la delimitació de les subzones?
Molt! Per primera vegada tindrem un mapa de sòls aprovat on els terrers que configuren el Penedès estan molt clars. Aquest és un pas decisiu per a la viticultura i la vinicultura del Penedès... Si avui es creessin els consells reguladors de la DO Penedès, probablement cada una d'aquestes subzones serien una denominació d'origen, però en el moment que es van definir es van seguir criteris mercantilistes (en el bon sentit de la paraula) o de tradició i això va donar lloc a aquesta gran denominació d'origen que és el Penedès. El que hem fet ha estat empetitir-nos en pro de l'excel·lència. Només així podem competir amb els millors. Hem de recuperar l'essència.
Hi haurà canvis pel que fa als escumosos?
Aquest mandat hem de fer l'última clau de volta i decidir les varietats que s'han de mantenir. Hem de garantir un producte molt gastronòmic i d'alta qualitat. Per això, és important definir les varietats amb criteri, a partir dels resultats d'un estudi de cinc anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona