Economia

Rècord de turistes estrangers amb 7,4 milions fins al juny

L'Estat espanyol tanca la primera meitat de l'any amb 29,2 milions de visitants internacionals, un 4,2% més que un any abans

Catalunya continua líder gràcies a l'arribada de francesos i asiàtics

Catalunya va confirmar de nou el seu lideratge en l'àmbit turístic, en rebre durant la primera meitat de l'any més de 7,4 milions de turistes estrangers, una xifra que representa un nou rècord per al país. Segons l'enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Frontur) publicada ahir pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, Catalunya continua sent la primera zona de l'Estat amb major afluència de turistes estrangers i el seu pes representa ja el 25,5% del total, de manera que, de cada quatre turistes que van viatjar a l'Estat espanyol entre els mesos de gener i juny, un va fer estada a Catalunya. La variació interanual va ser, doncs, del 4,4%.

A l'Estat espanyol també les visites van créixer en la primera meitat de l'any de l'ordre d'un 4,2% fins als 29,2 milions de persones, una fita que, segons el Ministeri d'Indústria, “suposa superar la millor xifra de la sèrie històrica” i “significa l'arribada d'1,2 milions de turistes addicionals” en relació amb un any abans.

Només durant el mes de juny, el nombre de visitants estrangers va ser d'1,7 milions per a Catalunya i prop de 6,7 per al conjunt de l'Estat espanyol, amb variacions de l'1,8% i l'1,4%, respectivament, en relació amb un any abans. La proporció varia escassament i Catalunya va captar el 25,6% dels turistes estrangers que van passar per l'Estat espanyol durant el mes estudiat. Segons el ministeri, “Catalunya es manté dins de la tendència expansiva iniciada a principis del 2012” i hi destaca sobretot l'arribada de francesos i asiàtics i el descens en el nombre dels turistes britànics. Al conjunt de l'Estat espanyol, la major aportació la realitzen els països asiàtics, França i els Estats Units.

Les illes, a continuació

Catalunya és la comunitat que atrau major nombre de turistes, amb els 7,4 milions de turistes en mig any, seguida per les illes Canàries (5,6 milions) i les Balears (4,4 milions de turistes internacionals). El pes relatiu és del 19,3% i del 15,1% del total, respectivament, sempre que es tingui en compte la primera meitat de l'any. Durant el mes de juny, les Balears van ser la primera comunitat en nombre de visitants, superant fins i tot Catalunya però per escassament 25.000 persones de diferència. La Comunitat de Madrid, que puja un 8,2%, va ser, però, la que va registrar una variació major, tot i que el nombre de turistes estrangers va quedar reduït als 2,5 milions en mig any i als 386.000 del juny.

Durant només el mes de juny, Andalusia va ser la comunitat autònoma més afavorida i amb major creixement (7,1%), seguida de Catalunya i les Canàries, i totes les principals comunitats receptores van registrar creixements a excepció de la Comunitat de Madrid i les Balears.

En avió, sisplau

Pel que fa referència a les opcions triades pels turistes, el 82,4% dels que van visitar l'Estat espanyol en la primera meitat de l'any hi va arribar per via aèria, un 3,8% més que un any abans. Les arribades per carretera també es van incrementar un 6,2%.

Quant a l'allotjament, el 65,1% (gairebé 19 milions de turistes)es van estar en establiments hotelers i un 19,3%, en habitatges o bé propis o bé de familiars.

Pel que fa a l'organització del viatge, uns 20,6 milions de visitants havien viatjat per lliure i no havien contractat cap paquet turístic, és a dir, el 70,7% del total.

25,5
per cent
dels turistes que visiten l'Estat fan parada i fonda a Catalunya, segons l'enquesta Frontur.
6,7
milions
de turistes britànics van visitar l'Estat espanyol fins al juny, i van ser el col·lectiu més nombrós.
1,7
milions
de visitants internacionals es van allotjar a Catalunya al mes de juny, i també 1,7 van anar a les Balears.

Més britànics però no a Catalunya

Els turistes britànics continuen penjant-se la medalla de principal visitant de l'Estat espanyol, amb un 23% del
total en el primer semestre de l'any (i 6,7 milions de visitants, un 2,6% més), tot i
que Catalunya n'ha registrat una baixada considerable.
On va ser important el flux de turistes britànics va ser a
Andalusia, les Canàries i les Balears.

En segona posició, Alemanya (16,2% del total) va emetre 4,7 milions de visitants, un 1,6% més, la qual cosa va beneficiar les Balears i Andalusia. França va ser el tercer emissor, amb 4,5 milions de turistes, un 7,5% més i una participació del 15,6%. Destaca el fet que va registrar la major variació entre els mercats emissors durant el mes de juny, la qual cosa va beneficiar Catalunya i les illes Balears i les Canàries. Els països nòrdics van enviar 2,3 milions de turistes, un 4,7% menys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Xoc Sabadell-BBVA a la CNMV i pel 50,01%

madrid
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid