Economia

El comerç comença les segones rebaixes amb descomptes més agressius

El sector està content i calcula que les vendes seran similars o una mica superiors a les de l'any passat

Diuen que l'onada de calor els ha perjudicat

Les vendes als comerços gironins per les rebaixes d'estiu són ara per ara irregulars. Una part del sector assegura que “s'està venent bé i que les botigues treuen l'estoc”, però una altra explica que l'onada de calor no els ha beneficiat gens “perquè la gent no sortia al carrer si no era del tot necessari i el que estava de vacances en una població costanera no venia a l'interior”.

Malgrat això, Miquel Àngel Fraile, secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), assegura que tot i que no n'hi ha “per tirar coets”, el comerciant està content “perquè es comença a notar una mica la recuperació”. Pensa que les rebaixes d'estiu que oficialment s'acaben el 31 d'agost es tancaran, “si no hi ha res excepcional”, amb unes vendes iguals o “una mica superiors a les dels darrers anys”. “Fa dos o tres anys que les rebaixes són força dolentes”, assegura.

El gerent de l'Espai Gironès de Salt, Pau Jordà, pensa que les botigues que formen part del centre comercial “estan venent bé” i “dels del primer dia treuen els estocs”. Jordà assegura que a l'Espai Gironès la majoria de comerços ja van començar les rebaixes amb grans descomptes –del 50%– i ara, quan ja pràcticament s'està a la meitat del període marcat per la Generalitat, “la comunicació és més agressiva” perquè ja hi ha establiments que han penjat el cartellet de segones i fins i tot terceres rebaixes. Jordà explica que dissabte passat –dia de Sant Jaume–, que tot i ser festiu els comerços podien obrir, pel centre comercial hi van passar unes 45.000 persones.

El president de l'Associació Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer, explica que les vendes s'han anat repartint al llarg del mes i els botiguers “fan calaix de mica en mica”. Creu, però, que l'onada de calor no ha beneficiat gens la ciutat de Girona “perquè el client no sortia al carrer fins a darrera hora de la tarda, quan les temperatures començaven a baixar una mica”. “Ara fa tres o quatre dies que a la costa ha fet mal temps i s'ha notat un increment de vendes”, comenta. Moltes de les botigues de la demarcació que segueixen les rebaixes marcades per la Generalitat anuncien les segones i les terceres rebaixes “amb descomptes més agressius”. “Els botiguers ara ja necessiten fer lloc per col·locar la roba i els complements de la temporada de tardor”, diu. A la ciutat de Girona i a les poblacions de la costa, el comerç comença aquesta setmana o la primera setmana d'agost a mostrar la roba de la nova temporada “perquè l'estranger que passa les vacances a la demarcació pugui comprar roba d'abric”.

LA DATA

31
d'agost
és la data oficial d'acabament de rebaixes que estableix la Generalitat i que no tot el comerç segueix.

LES FRASES

A l'Espai Gironès les vendes van bé i el comerciant pot treure l'estoc de la botiga des del primer dia
Pau Jordà
Gerent de l'Espai Gironès, de Salt
El botiguer ara ja necessita fer lloc per col·locar la roba i els complements de tardor
Josep M. Noguer
President de l'Associació Girona Centre Eix Comercial


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR