Economia

Abertis té beneficis rècord i presenta una opa pel 6,5%

Un 70% dels ingressos provenen de fora de l'Estat espanyol

López Burniol substitueix Fainé al consell

Abertis ha obtingut en el primer semestre d'aquest any els millors resultats de la seva història, amb un benefici de 1.677 milions d'euros. Aquesta xifra més que quintuplica la registrada l'any passat i s'explica pels beneficis derivats de la col·locació del 66% de la seva filial de telecomunicacions terrestres, Cellnex. Però si es descompten tots aquests resultats extraordinaris, efectes i provisions, el resultat net d'Abertis hauria augmentat un 5%.

Els ingressos de l'empresa que presideix Salvador Alemany van assolir els 2.131 milions, un 2% més, gràcies a la millora del trànsit global de les autopistes que gestionen i descomptant l'efecte del tipus de canvi.

A l'Estat espanyol, el trànsit es va incrementar un 5,7%, el percentatge més elevat des del 2007. També es van registrar augments a Xile (10%) i França (2,2%), sempre per sobre de les previsions.

Un 70% dels ingressos d'Abertis provenen de fora de l'Estat espanyol. França és el primer país del grup, amb una aportació del 36%. A continuació hi ha l'Estat espanyol (28%), el Brasil (20%) i Xile (6%), entre d'altres.

Oferta pública d'accions

A més, Abertis va anunciar el llançament d'una oferta pública d'adquisició d'accions (opa) per aconseguir fins al 6,5% del capital a un preu de 15,7 euros per acció, fet que representa una prima del 3,7% en relació amb el preu de tancament de dimarts.

La companyia confia estar preparada per “escometre amb la seva autocartera potencials operacions corporatives”, però també ha remarcat que aquesta operació no té com a finalitat l'exclusió de cotització borsària d'Abertis. Aquesta operació ja era esperada pel mercat, perquè estava apuntada al pla estratègic 2015-17.

A més, Abertis va nomenar Juan José López Burniol com a nou conseller i membre de la comissió executiva, en substitució d'Isidre Fainé, president de la Fundació La Caixa, que va sortir el 18 de maig per la limitació de càrrecs.

Foment, als tribunals per l'AP-7

Abertis ha presentat un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid per la negativa del Ministeri de Foment a pagar al grup una compensació econòmica per la reducció del trànsit a l'autopista AP-7 durant la crisi. La concessionària Acesa, que forma part del grup, reclama 796 milions d'euros a l'administració de l'estat. Abertis porta la qüestió als tribunals perquè Foment ha desestimat el recurs d'alçada interposat per la companyia. Abertis defensa que té “prou dictàmens jurídics” que avalen la seva posició. La compensació està regulada per un reial decret de l'any 2006.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA