Economia

ESTAT ESPANYOL

La Fundació La Caixa aporta 4 milions a la reinserció de presos

El president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, i el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, van signar ahir un acord que prorroga el programa Reincorpora per a la inserció sociolaboral de reclusos.

Aquest conveni implica que l'Obra Social de La Caixa dedicarà durant el 2015 un total de 4,1 milions d'euros per facilitar itineraris d'inserció a 1.350 interns de centres d'inserció social i de centres penitenciaris de tot l'Estat espanyol que estiguin en la fase final de la seva condemna.

Des que es va posar en marxa Reincorpora, l'any 2011, hi han participat un total de 6.703 interns, amb una contribució de 21,3 milions d'euros de l'entitat financera.

El programa Reincorpora ofereix als interns l'oportunitat de construir un futur diferent i integrat en la societat a través d'itineraris personalitzats. L'acompanyament els permet millorar les seves habilitats i reforçar els valors per la integració social i laboral.

Els itineraris es divideixen, a grans trets, en les fases següents: posició davant la feina; formació i pràctiques no laborals; serveis solidaris, i recerca activa de feina i inserció laboral a través del programa Incorpora de l'Obra Social de la Caixa.

Les xifres d'integració laboral avalen la consolidació del programa els últims cinc anys: al llarg del 2014, el 62% dels participants que van acabar el seu itinerari d'inserció sociolaboral van aconseguir una feina, contra el 41% de l'edició anterior. Els 768 llocs de treball facilitats durant l'edició del 2014 van ser possibles gràcies a la col·laboració de 737 empreses.

Per sectors, els àmbits de formació i contractació principals entre els beneficiaris van ser l'hoteleria, amb el 48% (cambrers, ajudants de cuina, neteja d'habitacions); serveis, el 32% (gestió de magatzems, logística, comerços i atenció a la dependència); agricultura, el 14% (recol·lecció, centrals d'horticultura, envasament d'aliments, etc.) i altres ocupacions relacionades amb la indústria, el 6%.

“Cinc anys després de la seva posada en marxa, el programa Reincorpora s'ha consolidat com un referent en l'àmbit de la reinserció social. Volem contribuir a fer que els interns puguin reconduir el seu projecte de vida, i, edició rere edició, els resultats obtinguts pel programa fan patent que ho estem aconseguint. Això és possible gràcies a la suma d'esforços i a l'afany de superació dels participants”, va explicar Isidre Fainé.

Reincorpora es va posar en marxa el 2011 com a evolució del programa de beques per a reclusos que l'Obra Social La Caixa desenvolupava des de l'any 2005, i amb l'objectiu d'oferir una atenció integral a aquest col·lectiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

La plantilla de Lékué a la Llagosta es mobilitza contra el tancament de la planta: “Estem pagant una mala gestió”

La Llagosta
economia

L’Opa del BBVA al Sabadell s’alenteix

barcelona
unió europea

La CE veta l’ús d’un agent químic present en caixes de pizza

barcelona
regne unit

El Banc d’Anglaterra no es deixa arrossegar per la Fed i manté els tipus en el 5%

barcelona

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona