Economia

Calsina Carré inverteix 2,5 milions per ampliar l'empresa

La multinacional ha construït un nou magatzem de 2.500 m² i nous accessos a les instal·lacions

És present a vuit països i ara entrarà a Alemanya

Té una flota pròpia de més de 600 camions

Calsina Carré, la multinacional catalana referent en serveis de transport terrestre i logística, va inaugurar ahir l'ampliació de 16.500 metres quadrats de les seves instal·lacions de Pont de Molins. La companyia, que hi ha invertit un total de 2,5 milions d'euros, disposa així de nous accessos a les instal·lacions, un nou magatzem de 2.500 metres quadrats i una nova àrea de serveis auxiliars. A més, també ha remodelat els terrenys del pàrquing de flota i ha millorat l'entrada a les oficines.

Calsina Carré té actualment uns 500 treballadors i una flota de més de 600 camions; “això vol dir que som una petita multinacional catalana”, va dir Maria Cristina Calsina, copropietària del Grup Calsina Carré, durant l'acte d'inauguració que es va fer ahir amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. Per Calsina, aquestes millores reforcen la seva aposta per la innovació en els serveis i el seu compromís per satisfer les necessitats dels seus clients. L'empresa és present amb mitjans propis a França, Holanda, Romania, Tunísia, el Marroc i Turquia, i aquest any seran presents a Alemanya i tenen ganes d'arribar a altres països, va explicar Calsina, que ahir va fer de portaveu dels tres germans Calsina, que des de l'any 1981 porten l'empresa.

Margarita Pagès, directora general de l'empresa, va explicar que les noves instal·lacions disposen de la tecnologia més avançada del sector, per la qual cosa poden fer un seguiment en temps real de les mercaderies que transporten en els més de 170.000 serveis anuals que duen a terme –100 operacions diàries–. Segons Pagès, aquest projecte els permetrà avançar en el seu procés d'internacionalització a Europa i el nord d'Àfrica. Actualment la companyia treballa a tot Europa i el Magrib, amb estructura pròpia a Espanya, França, Holanda, Alemanya, Romania, Turquia, el Marroc i Tunísia.

El conseller Santi Vila va assegurar en el seu discurs que la història de l'empresa és la de Catalunya, que “està basada en l'esforç de les persones, carregades de ganes de treballar, però també amb noblesa de cor, de sentiments i de convenciment que si es fan les coses bé al final surten bé”.

Concentració

Una trentena d'afectats i de representants d'Unió de Pagesos es van concentrar ahir davant de l'empresa Calsina Carré per protestar contra el nou polígon industrial Via Augusta que el ple de dijous va aprovar. Els concentrats duien pancartes en què es podia llegir “No al polígon, no als desnonaments” i “Alcalde mentider”, i durant tot l'acte d'inauguració de les instal·lacions de Calsina Carré van cridar i xiular.

LA XIFRA

500
treballadors
té l'empresa Calsina Carré, que té la seu al polígon industrial de Pont de Molins.

LA XIFRA

170.000
serveis
fa la multinacional gironina al llarg de l'any, i serveix a tot Europa i el Magrib.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia