Economia

Calafell evitarà la revisió cadastral per no apujar l'IBI

El nou govern municipal, a més, s'ha compromès a reduir l'impost de béns immobles (IBI) en un 10% durant l'exercici del 2016

L'alcalde creu que aquesta mesura ajudarà moltes famílies

L'Ajuntament de Calafell ha decidit renunciar a l'actualització dels valors cadastrals que podia demanar per a l'any vinent (10%). Amb aquesta mesura, aprovada en l'última reunió de la junta de govern local, evitaran un increment del rebut de l'impost de béns immobles (IBI) del 2016.

Aquesta decisió coincideix amb l'anunci per part del govern municipal de reduir aquest impost d'un 10% durant el 2016. El tinent d'alcalde de Serveis Econòmics i Urbanístics, Adrià Seras, va explicar que si s'hagués aplicat la revisió proposada pel govern de l'Estat hauria anul·lat la proposta de reducció del 10% que té decidit aplicar l'actual govern local. Seras assegura que aplicaran la reducció del 10% de l'IBI l'any que ve i que l'objectiu de la mesura no és res més que ajudar les famílies. Tanmateix, l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, assegura que aquest és un primer pas per retornar el tipus de l'IBI a una situació més raonable, ja que en aquest moment “és molt elevat”.

La proposta del govern estatal de revisar els valors del cadastre ve del setembre del 2014, quan va promulgar una ordre que habilitava un seguit de municipis –entre els quals hi ha Calafell– per fer aquestes actualitzacions, ja que a criteri seu feia anys que no es posaven al dia. Segons el govern local, l'anterior govern municipal ja va demanar aquesta actualització pel 2015, però en aquest moment les prioritats del nou consistori han canviat. De fet, l'alcalde recorda que aquest any ja es va aprovar que no es fes efectiva l'actualització. Segons Ramon Ferré, en aquest moment el ciutadà no pot suportar tanta pressió fiscal en moments tan crítics des del punt de vista econòmic.

LA FRASE

Les finances municipals poden encaixar una reducció d'ingressos de dos milions
Adrià Seras
TINENT D'ALCALDE DE SERVEIS ECONÒMICS I URBANÍSTICS

L'objectiu és donar prioritat a les persones

El tinent d'alcalde de Serveis Econòmics i Urbanístics, Adrià Seras, creu que “ara cal prioritzar les persones”. Per això, el nou govern de Calafell ha posat per davant mesures com aquesta: “Una reducció dels impostos ajudarà molta gent”, diu Seras.

En la mateixa línia, el govern municipal ha donat prioritat a les iniciatives de millora de la gestió dels serveis socials i de reducció de la taxa de desocupació, a més de la introducció dels programes de formació per a la reincorporació al mercat laboral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona