Economia

Bequen un estudi sobre obesitat i diabetis

És un ajut de la Fundació BBVA i és per a la recerca del gironí Marc Claret

La Fundació BBVA aposta pel talent i finança 63 projectes personals a investigadors i creadors. Una d'aquestes beques s'ha concedit al veí de Sils Marc Claret, investigador científic en el laboratori de Diabetis i Obesitat de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer. El Sunyer lidera un grup que ha generat publicacions d'alt impacte relatives als mecanismes cerebrals de regulació del metabolisme, i té l'objectiu de desenvolupar estratègies terapèutiques noves per a la diabetis i l'obesitat.

Dels projectes seleccionats per la fundació, tretze propostes són catalanes. S'hi tracten temes tan variats com els factors implicats en el càncer i la diabetis, la qualitat de l'aire urbà i l'estudi de la contaminació marina, plataformes tecnològiques per gestionar la comunicació de crisis i el seu impacte en la població i per crear comunitats entre els expatriats espanyols, entre d'altres. S'han rebut 1.900 sol·licituds i s'han concedit 63 ajudes que, amb una mitjana d'assignació de 34.000 euros, tenen una dotació total de 2.200.000 euros. L'edat mitjana dels seleccionats és de 39 anys. El 62% són homes, si bé predominen les dones en Biologia i Biomedicina, Ciència del Medi Ambient, Economia i Humanitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia