Economia

Sense sorpreses des de la Fed

Després de la seva reunió de política monetària, la Reserva Federal nord-americana (Fed) va mantenir tipus i va tornar a reiterar que la seva actuació estarà condicionada a l'evolució de l'economia, sense donar més indicacions sobre quan es produirà la primera pujada. En la compareixença, va posar l'accent en els progressos del mercat laboral l'últim any i la millora de l'immobiliari i va reiterar que els riscos per al creixement i l'ocupació es mantenen equilibrats. Respecte a la inflació, espera que un cop superats els factors conjunturals del preu de l'energia, convergeixi al 2% a mitjan termini. El missatge, en el mateix sentit que els anteriors, és que la Fed no té pressa pel que fa als tipus d'interès, si bé les corbes de futurs continuen descomptant una primera pujada de 25 punts bàsics al setembre amb una probabilitat del 40%, a l'octubre del 50% i al desembre del 75%.

Després de l'últim acord amb Grècia, es dissipa el risc que surti de l'euro sense que la incertesa generada hagi estat suficient per alterar el nostre escenari macroeconòmic o de beneficis. L'aproximació de les pujades de tipus als Estats Units, que està començant a pesar cada vegada més en l'evolució dels emergents, juntament amb els dubtes en un altre emergent com la Xina i l'evolució de les matèries primeres seran el focus d'atenció del mercat aquest agost, però en principi els moviments que ja hem vist en aquests actius haurien de descomptar ja un escenari negatiu que no preveiem.

Continuem veient acotats els riscos de deteriorament de les perspectives econòmiques als països desenvolupats. I les rendibilitats de la corba de tipus d'interès tant als Estats Units com a Europa haurien d'estar contingudes, fins i tot amb cert biaix a la baixa. Als Estats Units la Fed apujarà els tipus al segon semestre d'enguany però molt gradualment, limitant el repunt en el tram llarg. A Europa, una inflació i creixement baix al costat de la pressió compradora del BCE, que hauria de ser més evident en els propers mesos, pressionarà les TIR a la baixa.

Mentrestant, els resultats empresarials responen. Als Estats Units, amb el 47,2% dels resultats de l'S&P publicat, la ràtio de sorpreses positives és del 75% (per sobre de la mitjana dels últims 4 anys) amb uns beneficis que baten les expectatives en créixer el 5,4%. A Europa, amb el 50,8% publicat a l'Eurostoxx, destaca l'alta ràtio de sorpreses positives en vendes (68,6% per sobre de la mitjana els últims 7 trimestres, destacant Energia amb un alça del 5,13%) i en beneficis. Per tant, mantenim que a mitjan termini la campanya hauria de ser positiva per al mercat europeu. Des del punt de vista econòmic, encara apostem per nivells, al desembre, de 3.800 punts per a l'Eurostoxx i de 12.500 punts per a l'Íbex 35. El potencial és atractiu per als propers 5 mesos, per tant, mantenim la visió positiva sobre les borses, sobretot les europees. Aprofitaríem qualsevol consolidació de nivells (després del fort repunt dels mercats des de l'acord amb Grècia) fins a nivells propers als 3.500 punts en l'Eurostoxx i 11.200 punts a l'Íbex 35, on els índexs ja descomptarien revisions de beneficis a la baixa per augmentar posicions de cara a final d'any.

Nicolás Fernández és director
d'Anàlisi del Grup Banc Sabadell



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona