Economia

L'atur baixa en 7.743 persones en juliol

La xifra suposa una davallada de l'1,61% i deixa el nombre de desocupats en 473.880 persones

El nombre de persones aturades al País Valencià ha baixat durant el mes de juliol en 7.743 persones, la qual cosa suposa una davallada de l'1,61% respecte del mes anterior, segons s'ha conegut arran la publicació de les dades facilitades pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

Així les coses, la xifra de persones desocupades al País Valencià, se situa en 473.880 persones, cosa que suposa l'encadenament dels darrers mesos en el descens de les llistes.

La caiguda de l'atur ha estat valorada pels sindicats valencians com a una situació estacional, com es pot comprovar de les dades que es desprenen dels darrers lustres durant el mes de juliol.

Totes les centrals sindicals valencianes coincideixen en apuntar que les polítiques neoliberals imposades, han suposat la desindustrialització, perduda de drets laborals, transferència de rendes del treball a rendes del capital, privatització de serveis públics, falta d'innovació tecnològica, mal ús dels recursos locals i elevat endeutament.

Per als sindicats, tots aquests factors, dificulten la definició de vies alternatives per fer front a la crisi de l'economia valenciana “un clar fracàs de les dinàmiques mercantilistes i liberalitzadores dels processos que permeten les satisfaccions de la societat”.

La directora general d'Ocupació de la Generalitat Valenciana no es troba conforme amb aquestes dades i subratlla el fet que el 90% dels contractes realitzats durant el mes de juliol al País Valencià, ho són amb caràcter temporal, qüestió que no satisfà les expectatives del govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia