Economia

Tsipras anuncia la seva dimissió

El primer ministre proposa celebrar eleccions anticipades a Grècia

Considera que “mandat del 25 de gener ha vençut” i “ara el poble ha de pronunciar-se”

El primer ministre de Grècia, Alexis Tsipras, ha anunciat aquest dijous la seva dimissió i ha proposat la celebració d'eleccions anticipades, a les quals pensa presentar-se.

El líder de Syriza ha fet pública aquest vespre la seva decisió en una intervenció en directe a la televisió pública grega, després que fonts governamentals hagin avançat aquesta tarda la intenció del primer ministre de dimitir i convocar comicis avançats.

“El meu mandat del 25 de gener ha vençut. Ara el poble ha de pronunciar-se. Amb el seu vot decidiran si hem negociat bé o no”, ha explicat en el seu missatge televisat. Segons ell, ara són els ciutadans grecs els que han de triar “qui ha de conduir Grècia al camí difícil però amb esperança que s'obre”, així com quina és la força política que “negociarà millor la reducció del deute”.

“Demano un mandat fort per a un govern estable, juntament amb la societat que vol reformes progressistes”, ha expressat. El primer ministre ha promès que, dins el marc del programa de rescat, hi haurà “mesures equivalents” per reduir les conseqüències de la recessió a la que conduiran els ajustaments previstos en l'acord amb les institucions europees.

“No hem aconseguit l'acord que volíem, però donada la situació, hem aconseguit el millor possible”, ha afirmat.

En la seva intervenció ha defensat la tasca feta pel seu govern en els pocs mesos que ha estat al poder. En aquest sentit, ha assegurat que no ha fet marxa enrere i que continuarà defensant els seus “ideals”. Ha destacat els èxits realitzats a nivell nacional i ha reconegut que encara queda molt per fer en matèria de lluita contra la corrupció, una de les “dures batalles” que encara cal guanyar, segons el primer ministre, amb la finalitat d'acabar amb “el clientelisme que hi ha en la política”.

L'anunci arriba el mateix dia que Grècia ha rebut el primer tram del tercer rescat, uns 13.000 milions d'euros del total de 86.000 milions que haurà de cobrar en els propers tres anys. A canvi de l'ajut, Tsipras es va comprometre a un dur paquet de reformes i retallades. L'acord ha generat fortes divisions al si de Syriza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA