Compradors de tot el Pirineu acudeixen a la Pobleta de Bellveí per adquirir vedells a la subhasta d'animals

La fira de la Pobleta de Bellveí antigament era una de les més populars del Pirineu. Poc a poc va anar desapareixent al igual que moltes d'altres fires de Catalunya. La implicació de l'Ajuntament de la Torre de Cabdella, premiant amb 100 euros els animals que van a fira i la de l'Associació de Ramaders del Flamisell perquè és mantingui han fet que anualment compradors de bestiar i ramaders de tot el Pirineu català acudeixin a la Vall Fosca.

Ramon Font ha explicat que antigament era una fira d'ovelles i que s'ha reconvertir a fira de vaques. Els darrers anys els ramaders portaven animals a fira perquè el Govern de l'Estat subvencionava amb 100 euros al ramader per cada animal que venia a fira. Ara, a la Pobleta, si segueix portant animals perquè aquest cost l'assumeix l'Ajuntament de la Torre de Cabdella per evitar que la fira s'acabi perdent. Aquest incentiu ajuda als ramaders de la vall a sufragar els costos de transport dels animals fins a la fira i així tenir un espai on poder vendre els vedells per aptituds de vida.

A la Pobleta s'han subhastat 28 vedelles i 3 vedells i 14 ramaders hi ha portat animals. Tots els animals que han entrat a subhasta compleixen els estàndards racials de la raça bruna dels Pirineus. L'Associació de la Bruna dels Pirineus és una de les que ha lluitat per evitar la desaparició de la fira ramadera de la Pobleta. Font ha recordat que els propers dies 24 i 25 d'abril del 2010 es celebrarà el Concurs Nacional de Bruna dels Pirineus a la Torre de Cabdella, al Pallars Jussà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Alemanya

Protesten contra l’ampliació d’una fàbrica de Tesla

Barcelona

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid
economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

Seròs
Economia

El BBVA anuncia una OPA hostil per absorbir el Banc Sabadell

barcelona
comerç

Els oficis no troben relleu entre els joves

Barcelona
economia

Biocultura Barcelona arriba al Sant Jordi amb la trenta edició

Barcelona