Economia

El Port de Tarragona creix aquest any prop d'un 12%

El tràfic de mercaderies s'ha situat en quasi dinou milions de tones durant els set primers mesos de l'any

El Port de Tarragona ha augmentat, en els primers set mesos de l'any, un 11,9% el tràfic total de mercaderies –prop de dinou milions de tones– respecte al mateix període de l'any anterior, segons dades de Ports de l'Estat. La xifra és el resultat, principalment, de l'increment del tràfic exterior de càrregues i descàrregues al port. Pel que fa al juliol, el port tarragoní ha mogut 2,7 milions de tones, una xifra que suposa un increment del 5,7% en comparació amb el mateix mes del 2014.

Fins al mes de juliol, el Port de Tarragona ha liderat el tràfic de productes agroalimentaris del Mediterrani, amb un moviment de 2,3 milions de tones, on destaca l'augment de cereals i de pinsos i farratges. Durant els primers mesos de l'any, les terminals portuàries han manipulat 13,8 milions de tones de productes energètics (carbó, productes petrolífers, derivats i productes químics), un 16,5% més que en el mateix període de l'any anterior. Destaca el bon comportament del gasoil (+591,5%), el petroli cru (13,8%) i la benzina (52,8%). Pel que fa al moviment de productes químics, el port ha mogut 1,3 milions de tones durant aquests mesos. La terminal portuària també ha manipulat 69.654 vehicles, un 95,4% més que el 2014, i ha augmentat el comerç internacional, un 29,9% de càrregues i un 9,4% de descàrregues.

LA XIFRA

19
milions
de tones de mercaderies ha estat el tràfic acumulat pel Port de Tarragona, del gener al juliol del 2015.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia