La verema deixarà 450.000 tones de raïm per a l'elaboració de vi
Unió de Pagesos calcula que amb tots aquests quilos es podran produir 3,3 milions d'hectolitres de vi, com el 2014
El sindicat Unió de Pagesos estima per aquesta campanya de la verema una producció de raïm per vinificar similar a la de la campanya passada, de prop de 450.000 tones a Catalunya. Amb aquesta estimació, el sindicat considera que a Catalunya es poden arribar a produir 3,3 milions d'hectolitres de vi, volum també similar al de l'any passat.
Les varietats que ja s'han començat a collir, com ara chardonnay i pinot noir, mostren una bona graduació i un àcid glucònic (paràmetre que indica el grau de sanitat del raïm a la podridura grisa) pràcticament inexistent. Aquestes dades indiquen que la matèria prima per fer vi està en unes condicions òptimes. La DO Penedès és una de les que han avançat la collita i la majoria de cellers han començat aquesta setmana amb les varietats macabeu i xarel·lo, i posteriorment, parellada.
A més, a partir d'aquesta campanya hi ha d'haver un contracte signat entre el viticultor i el celler, venedor i comprador, abans del lliurament del raïm, que ha d'incloure que el celler pagarà la producció, com a molt tard, trenta dies després de l'entrega. Per als incompliments es preveuen multes a partir de 3.000 euros.