Economia

El conflicte laboral de l'empresa Altrad Rodisola s'enquista a Tarragona

Des de fa gairebé una setmana, els treballadors de la firma fan vaga indefinida

El col·lectiu denuncia l'empitjorament de les condicions laborals

El treballadors d'Altrad Rodisola, empresa externa de la multinacional Basf, es van concentrar ahir al matí a la carretera de València per denunciar l'empitjorament de les condicions laborals amb la imposició de l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors. Un centenar de persones van aturar el trànsit de l'N-340 entre les dotze i la una del migdia.

La protesta s'emmarca en una setmana de vaga que té un “bon seguiment, amb més de la meitat de la plantilla”, explica el delegat del comitè general de treballadors de l'empresa, Jorge Asenjo.

Els treballadors denuncien que en dos anys a l'empresa hi ha hagut dos ERO, s'han retallat els salaris i s'ha substituït el conveni intern per un conveni col·lectiu. Les negociacions entre treballadors i empresaris van començar el dia 18 d'agost i “han tirat enrere” afirma Asenjo.

També denuncia que “més de deu treballadors amb antiguitat han estat acomiadats per fer noves contractacions amb salaris inferiors”.

El comitè calcula que l'empresa estalviarà 340.000 euros anuals amb les retallades, entre acomiadaments i reducció de salaris entre treballadors directes i indirectes. Els treballadors afirmen que l'empresa no té pèrdues, sinó beneficis milionaris.

Altrad Rodisola pertany al grup Altrad, una multinacional amb seus a una dotzena de països europeus, la Xina, els Estats Units i regions del nord d'Àfrica, i té uns beneficis de 49 milions d'euros.

El president del grup, Mohed Altrad, ha estat nomenat empresari mundial de l'any, segons expliquen des de la CGT. A Tarragona l'empresa disposa de 240 treballadors i treballa per a gairebé totes les petroquímiques. Tot i que la seu és a Tarragona, també té plantes a València o Castelló, on les protestes no han proliferat.

La jornada d'ahir va transcórrer sense incidents i dues patrulles dels Mossos d'Esquadra van desviar el trànsit durant la protesta. Passada la una del migdia els treballadors van deixar lliure la circulació i van pactar concentrar-se aquest divendres davant de Repsol Química a partir de les deu del matí, quan decidiran si continua la vaga.

LA XIFRA

10
treballadors han estat acomiadats
per contractar-ne altres amb salaris més baixos, segons el col·lectiu.

La CUP dóna suport a la protesta

La CUP de Tarragona ha donat suport a l'acció de protesta que els treballadors en vaga de l'empresa Altrad Rodisola van protagonitzar ahir.
La consellera de la CUP Laia Estrada i altres militants de la candidatura anticapitalista han mostrat “el seu compromís amb la defensa dels drets laborals i socials que són sistemàticament vulnerats per empreses com ara Altrad Rodisola”. La formació considera que “les grans empreses químiques instal·lades a Tarragona, com Badf, Dow o Repsol, són igualment responsables de la liquidació de drets laborals dels treballadors d'Altrad Rodisola en subcontractar companyies que no assoleixen prou garanties de seguretat”.

La CUP denuncia que “l'empresa és un exemple d'ús abusiu de les prerrogatives legals implementades amb la reforma laboral de l'any 2012, que dóna una gran capacitat per canviar les condicions de treball”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona