Economia

Més ocupació hotelera que l'any passat a la demarcació

Al juliol i a l'agost han crescut un 8% i un 6%, respectivament, les estades als hotels de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona

Les cases de turisme rural també han detectat un increment

Un increment de l'ocupació d'un 8% al juliol i d'un 6% a l'agost als hotels de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona respecte al mateix període de l'any passat. Aquestes són les dades que va fer públiques ahir aquesta agrupació, que engloba onze associacions comarcals i locals, i que atribueix el creixement al bon temps, la petita recuperació econòmica i les incidències polítiques d'altres països del Mediterrani, més o menys competidors amb la Costa Brava. També l'oficina tècnica de l'associació Turisme Rural Girona va constatar ahir un increment en l'ocupació durant els mesos de juliol i agost.

Concretament, per zones i mesos, es destaca que l'ocupació hotelera del litoral de Girona al juliol ha estat del 70% a la comarca de l'Alt Empordà, del 65% a la Costa Brava centre i del 75% a la Costa Brava sud. Pel que fa a la ciutat de Girona i rodalia, l'ocupació ha estat del 70%; i a les zones d'interior, d'un 60% a la zona de la Selva interior i d'un 75% a la Garrotxa. A les zones de muntanya de la Cerdanya i el Ripollès, l'ocupació ha estat del 55% i el 50%, respectivament.

Al mes d'agost l'ocupació hotelera del litoral de les comarques de Girona ha estat del 85% a l'Alt Empordà i del 90% a la Costa Brava centre i a la Costa Brava sud. A la ciutat de Girona i rodalia, l'ocupació a l'agost ha estat del 85%, i a les zones d'interior, d'un 75% a la zona de la Selva interior i un 80% a la Garrotxa. A les comarques de la Cerdanya i el Ripollès, l'ocupació ha estat del 70% i el 65%, respectivament. Pel que fa al turisme rural, les comarques costaneres de l'Alt Empordà, el Baix Empordà i la Selva han enregistrat mitjanes d'ocupació a l'agost de prop del 90%. Quant a les comarques d'interior, el Gironès, el Pla de l'Estany i la Garrotxa obtenen ocupacions del voltant del 85%. A les zones de muntanya del Ripollès i la Cerdanya hi ha hagut ocupacions de prop del 80%. Pel que fa al perfil del turista, segons la Federació d'Hostaleria, durant els mesos de juliol i agost ha estat majoritàriament de proximitat, sobretot de les comarques barcelonines, i en algunes zones de la resta de Catalunya, bàsicament famílies i parelles de mitjana edat. Pel que fa al turista estranger, el principal que ha visitat les comarques gironines durant els dos mesos ha estat el francès, seguit del britànic, l'alemany i el belga. També s'ha detectat que s'està recuperant a poc a poc el turista italià i el de la resta de l'Estat espanyol.

En l'àmbit del turisme rural, el perfil majoritari del client és també principalment de tipus familiar i de procedència catalana, especialment de les comarques de Barcelona. La millora en els resultats d'ocupació obtinguts es pot atribuir a la recuperació d'aquesta demanda interna. No obstant això, les mateixes fonts indiquen que les procedències de fora de Catalunya es mantenen o milloren respecte a anys anteriors. Els clients de la resta de l'Estat procedeixen sobretot de Madrid i el País Valencià. Pel que fa als turistes estrangers, destaquen els de Bèlgica, Holanda i França, seguits dels d'Alemanya i el Regne Unit. A

Així mateix, es consolida la presència de turistes de nacionalitats inèdites fins fa poc, com ara de Polònia, Rússia i Israel, que s'han començat a interessar per l'oferta de turisme rural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia