Economia

El Corte Inglés incrementa vendes

El grup comença a superar la crisi amb un 2,5% de facturació

El consell incorpora el nou soci de Qatar

Fidel a la cita de cada últim diumenge d'agost, El Corte Inglés va exposar ahir els seus resultats anuals a la junta general d'accionistes, aquesta vegada per primer cop presidida per Dimas Gimeno, després del decès, ara fa un any, d'Isidoro Álvarez. El grup va presentar bons indicis pel que fa a la recuperació de les vendes: després de sis anys a la baixa, la facturació del grup l'any passat va ser de gairebé 14.600 milions d'euros, un 2,6% superior a la de l'exercici previ.

No tan bona evolució van presentar els guanys de la companyia, que va reduir un 32,3% fins als 118 milions d'euros el seu benefici net, en bona part per l'efecte en els resultats de l'any passat d'alguns extraordinaris, com ara la desinversió del 51% de la seva financera. No obstant això, tant el benefici d'explotació com l'Ebitda (benefici abans d'impostos i amortitzacions), van evolucionar en positiu: el primer va avançar un 58,8% fins als 295,7 milions, i el segon va créixer un 14,5% i va assolir els 826,4 milions.

Estalvi i expansió

La junta d'ahir havia generat molta expectació, més enllà del recanvi generacional que representava l'entrada en escena de Dimas Gimeno: la intensa reestructuració financera i l'entrada en escena d'un nou soci hi van aportar suc. Gimeno confia a consolidar la senda de recuperació del negoci i a reduir un 30% els costos financers que han llastat les xifres, paral·lelament a la sortida de la crisi i la posada en marxa de l'expansió internacional.

Pel que fa al nou soci, es tracta del grup Primefin, amb seu a Qatar, que entra a formar part del consell d'administració gràcies a una compra d'autocartera del grup per valor de 1.000 milions, que contribuiran a eixugar les càrregues financeres del tità dels grans magatzems.

Primefin és propietat del xeic Hamad Bin Jassim, que s'ha quedat un 10% de les accions, una participació no decisiva en la gestió. El pacte de compra li permet ampliar el paquet fins a un 12,25% en els pròxims tres anys o a un 15,25% en funció de la marxa del negoci i de l'estructura accionarial en els pròxims deu anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

La plantilla de Lékué a la Llagosta es mobilitza contra el tancament de la planta: “Estem pagant una mala gestió”

La Llagosta
economia

L’Opa del BBVA al Sabadell s’alenteix

barcelona
unió europea

La CE veta l’ús d’un agent químic present en caixes de pizza

barcelona
regne unit

El Banc d’Anglaterra no es deixa arrossegar per la Fed i manté els tipus en el 5%

barcelona

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona