Economia

La caiguda del turisme rus arrossega el sector

La devaluació del ruble i el conflicte ucraïnès han provocat una reducció de fins al 50% del nombre de turistes procedents de Rússia a la demarcació de Tarragona. Aquest descens ha complicat la temporada als hotels de la Costa Daurada, que han vist com, després d'uns mesos de juny i juliol fluixos, la xifra d'ocupació fins al 15 d'agost ha quedat per sota del 90%. Es tracta d'un percentatge inferior al de l'any passat, quan es va assolir el 92%.

Durant la primera quinzena d'agost l'ocupació va ser d'un 89,6%, tres punts per sota que el mateix període del 2014. Al mes de juliol la reducció va ser d'un 7% respecte a la temporada anterior.

Des de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda han explicat que la davallada ha obligat els establiments a fer ofertes per cridar l'atenció dels turistes de més proximitat. Així han aconseguit omplir un volum més gran de les entre 45.000 i 50.000 places que ofereixen tots els hotels associats.

D'altra banda, als càmpings confien assolir una ocupació del 75% durant tot el període d'estiu, tres punts per sobre que l'any passat. L'oferta que millor ha superat la temporada correspon als allotjaments rurals de les Terres de l'Ebre, on l'ocupació ha arribat durant l'agost fins al 90%. La xifra positiva ha ajudat a millorar les estadístiques del conjunt del sector, que tancarà en breu un estiu fluix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia