Economia

Nova ofensiva per atraure clients al centre d'Olot

Can Manxa, Mercadona, vint botiguers, els placers i el pàrquing del mercat s'alien en una campanya comuna basada en aparcament barat o gratuït i regals assegurats per als seus clients

El desavantatge que tenen els comerços del centre respecte de les àrees comercials instal·lades a la rodalia és l'aparcament. Mentre que en aquests últims sol ser gratuït, estacionar al mig de la ciutat generalment costa diners. Per tal de minimitzar l'efecte negatiu produït per aquesta circumstància, una sèrie d'establiments del centre d'Olot, en col·laboració amb l'Ajuntament, s'han posat d'acord per fer un front comú, tot oferint una sèrie d'avantatges als clients, amb l'aparcament gratuït o a baix preu com a principal argument.

Els venedors de la plaça mercat, vint botigues del barri, can Manxa i el Mercadona situat a la plaça mercat regalen als seus clients un val de descompte equivalent a una hora d'estacionament gratuït a l'aparcament de la plaça mercat, sempre que es faci una compra mínima de nou euros. Aquests vals, que són acumulables, ja els donaven força establiments, però no pas de manera coordinada. A part, ara per cada dos d'aquests vals et donen una targeta rasca-rasca en què hi ha un regal assegurat, que pot ser des d'un any d'aparcament gratuït fins a descomptes en un restaurant, passant per una pernoctació a Les Cols Pavellons. En aquests moments hi ha deu regals diferents.

La iniciativa la van explicar ahir a la premsa representants dels establiments adherits a la campanya i el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Estanis Vayreda. “Es tracta de continuar potenciant l'activitat al centre”, va dir el regidor, amb referència a la política que es mira d'impulsar des de l'equip de govern, sobretot després del trasllat de l'hospital als afores, un canvi que va tenir lloc el novembre de l'any passat i que ha comportat la pèrdua d'un nombre important de clients potencials als establiments de la zona. “El principi que mou aquesta campanya –es va explicar durant la presentació– és que si vas a comprar el centre no hagis de pagar per aparcar.” “Estem competint amb l'extraradi i amb altres ciutats”, hi van afegir.

30.000 vehicles

L'aparcament subterrani de la plaça mercat, inaugurat el novembre de l'any passat i amb una capacitat de 225 places, rep una mitjana d'entre 30.000 i 35.000 vehicles al mes, va dir ahir un representant de l'empresa. Aproximadament un 70 % dels usuaris fan servir els vals de descompte que distribueixen els comerços del centre, principalment el supermercat Mercadona i els placers.

LA FRASE

Es tracta de continuar potenciant l'activitat al centre de la ciutat
Estanis Vayreda
REGIDOR DE L'AJUNTAMENT D'OLOT

LES XIFRES

30.000
vehicles
és el nombre de vehicles que fan servir aquest aparcament de mitjana cada mes.
225
places
és la capacitat de l'aparcament subterrani de la plaça Mercat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona