Economia

Rècord de creueristes a Barcelona diumenge vinent

El port espera la màxima afluència d'aquest any amb l'arribada de 26.770 passatgers en una sola jornada

Amb 2,5 milions de passatgers previstos durant tot l'any, és el primer del Mediterrani

El port de Barcelona assolirà diumenge vinent, segons les seves previsions, la màxima afluència de creueristes d'aquest any. Concretament, s'espera l'arribada de 26.770 passatgers en diferents embarcacions de creuers que tenen previst atracar aquell dia a les instal·lacions portuàries.

L'Allure of the Seas, que el 19 de maig ja va inaugurar la temporada d'estiu a la capital catalana, serà el vaixell de creuer que, amb 10.800 passatgers, farà l'aportació més gran de creueristes. El segueixen el Norwegian Epic, on viatgen 8.200 persones; el Vision of the Seas, amb 4.880, i el Nieuw Amsterdam, amb 2.890. La tornada de l'Allure of the Seas resulta destacable per l'elevat impacte econòmic que representa: enguany deixarà 17,5 milions d'euros a Barcelona i uns 8 a Palma, ja que transportarà uns cent cinquanta mil turistes.

El cap de setmana de la Diada serà també quan més creueristes visitaran la ciutat, un total de 58.000 que es mouran en catorze vaixells diferents que arribaran o marxaran en tres dies (quatre divendres, sis dissabte i quatre diumenge).

Curiosament, un altre dia d'altíssima ocupació serà el diumenge 25 d'octubre, per quan s'esperen 26.150 creueristes, ja que tornaran a coincidir al port català l'Allure of the Seas i el Norwegian Epic a plena ocupació, a banda d'altres vaixells, com ara el Msc Orchestra (2.780) i el Msc Divina (3.500).

Aquestes xifres ajuden a consolidar el port de Barcelona com el primer del Mediterrani i de tot Europa en nombre de creueristes. A escala mundial, continua ocupant la quarta posició, darrere dels tres grans ports de Florida (EUA).

Les previsions d'enguany indiquen que tancarà l'exercici amb 2,5 milions de creueristes, un 4% més que la temporada anterior. En total, el 2015, les 39 navilieres que operen al port –pràcticament totes les que ho fan al Mediterrani– hi hauran fet 732 escales.

LA XIFRA

39
navilieres
operen al port de Barcelona. Són pràcticament la totalitat de les presents al Mediterrani.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia