Economia

El procés no té efecte sobre el turisme que ve de l'Estat

Les dades de Montblanc i Salou, a l'interior i a la costa, desmenteixen el suposat impacte negatiu que havien apuntat sectors hotelers

La capital de la Conca podria recuperar xifres d'abans de la crisi

El procés que viu Catalunya no ha incidit negativament sobre la xifra de visitants provinents de l'Estat. Almenys així ho revelen les dades que han estat recollides per l'oficina de turisme de Montblanc durant el mes d'agost.

Segons aquestes dades, el servei ha atès 5.283 persones. D'aquestes, un 46,2% han estat visitants catalans; un 25,7%, espanyols; un 19%, francesos; un 8,5%, de la resta d'Europa, i un 0,6%, de la resta del món. L'oficina de turisme destaca aquest elevat nombre de visitants de l'Estat, un de cada quatre, “que desmenteix completament les previsions catastrofistes que abans de l'estiu feien alguns empresaris hotelers del litoral en relació amb els efectes del procés” que viu Catalunya, segons expliquen els responsables de l'equipament.

Sí que sorprèn, en canvi, la davallada del nombre de turistes francesos, que al juliol havien suposat un percentatge més elevat. En global, però, “les xifres són satisfactòries” i segueixen la tònica dels mesos d'agost dels darrers tres anys, en què s'està veient una recuperació que porta a registrar un nombre de visites similars a les que hi havia abans que comencés la crisi, el 2007.

A falta de dades del setembre, la percepció és que l'estiu acabarà a Montblanc amb un índex d'activitat similar al del 2014, cosa que té una lectura positiva tenint en compte les estadístiques que s'han recollit i publicat els darrers dies arreu del país. Les xifres globals també fan pensar que, si el temps és bo durant els esdeveniments de tardor, aquest 2015 s'assolirà un rècord.

Sis nous punts de vista

Els guies de Montblanc celebren el quinzè aniversari del servei avui amb una visita a diverses torres del recinte emmurallat de la capital de la Conca de Barberà. Sota el títol Montblanc, 6 punts de vista, la visita, que és gratuïta, oferirà un recorregut per sis torres de la muralla que normalment no es poden visitar i que no s'inclouen en les visites guiades.

Entre aquestes hi ha l'interior de la torre dels Cinc Cantons, la torre portal de Bové, cedida al Ball de Bastons, i la del pintor Martínez Lozano, propietat del consistori i espai utilitzat per escriptors i artistes per crear les seves obres. Durant el recorregut, que comença a les sis de la tarda des de la plaça de Sant Francesc, es mostraran els atractius més ocults de la muralla.

Ocupació a Salou d'un 89,3%

redacció

Segons dades facilitades pel mateix Ajuntament de Salou, l'ocupació hotelera a la capital de la Costa Daurada a l'agost ha estat d'un 89,3%, un punt i mig per sota de les xifres registrades el 2014. Tot i el marcat descens del turisme rus (un 5,5% menys), les xifres s'han aguantat gràcies a l'increment d'un 4% del turisme català i estatal, que representa un 37% del total de visitants que ha rebut Salou aquest agost. Entre el mercat estranger destaca el turisme francès (un 19,1%) i el britànic (un 18,6%). Tot plegat ha suposat un milió i mig de pernoctacions, 5.000 més que l'any passat. “Salou manté la seva fortalesa com a destinació de turisme familiar”, va destacar aquesta setmana el regidor de Turisme de Salou, Benet Presas, que va remarcar precisament l'augment de les xifres entre el turisme català i espanyol. En una línia similar, l'alcalde de Salou, Pere Granados, hi va afegir: “Tenint en compte la conjuntura, podem valorar molt positivament el creixement significatiu del mercat espanyol, que evidencia una recuperació en la qual volem treballar.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona