Economia

L'advocat Ramon Masià busca firmes per apartar Miquel Valls de la Cambra

Pretén convocar un ple extraordinari per debatre la creació d'una comissió gestora de transició

Està disposat a liderar la renovació de la institució

La Cambra de Comerç de Barcelona va celebrar ahir un ple extraordinària per debatre sobre la gestió del president Miquel Valls, que ha estat criticada en els últims mesos per diferents grups d'empresaris presents en la institució. Així, Valls, que presideix la Cambra des de l'any 2002, va donar explicacions sobre l'informe presentat davant el ple a finals de juliol per l'advocat Ramon Masia, en el qual es denunciava la falta de transparència en l'entitat i els problemes de coordinació i lideratge de l'equip directiu.

El pla de la Cambra, no obstant això, va donar suport a Valls per 40 vots a favor, cinc en contra i set en blanc.

Fonts properes a Masià, nebot de l'expresident Antoni Negre i membre del ple, van explicar ahir que l'advocat va demanar una comissió gestora de transició que prengui les regnes de la institució fins a les properes institucions, que de moment no tenen data. Davant la previsible negativa de Valls i d'altres membres de la comissió rectora, Masià va anunciar l'obertura d'un procés de recollida de signatures que permeti la convocatòria d'un nou ple que abordi aquesta qüestió, es a dir, la necessitat de crear una comissió gestora de transició que aparti Valls de la direcció de la institució.

Cal recordar que el mandat de Valls va acabar oficialment fa un any, però no s'han pogut celebrar eleccions perquè la llei catalana que les ha de regular no està aprovada ni hi ha perspectives que pugui tirar endavant a mitjà termini. Masià ha de recollir 18 signatures de membres del ple –n'hi ha un total de 68– per forçar la convocatòria d'un altre ple extraordinari en el qual aparegui com a punt de l'ordre del dia la constitució d'aquest consell de transició, que l'advocat està disposat a liderar, segons van confirmar les mateixes fonts.

Es dóna per fet que Masià aconseguirà aquestes firmes, ja que el descontentament sobre la gestió de Valls arriba a diversos grups d'empresaris. Entre ells, els agrupats sota la fundació Femcat o aquells més compromesos amb el procés sobiranista. L'advocat Masià, igualment, ha apuntat que la Cambra no ha aconseguit en els últims quatre exercicis cap dels objectius pressupostaris previstos.

Crítiques per la fredor davant el procés sobiranista

L'actual president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, ha rebut en les últimes setmanes fortes crítiques per la seva fredor davant el procés sobiranista que afronta el país. Cal recordar que la Cambra de Barcelona es va adherir al manifest del Far, subscrit l'any passat per una trentena d'organitzacions empresarials i en el qual, bàsicament, es donava suport al dret a decidir. El problema és, però, que Valls s'ha anat allunyant d'aquestes tesis i, de fet, no va estar present el mes passat, a poques setmanes de les eleccions, en un acte de reafirmació del manifest, un gest que no ha passat desapercebut.

Sí que es cert que la Cambra va fer públic al març passat un estudi en què assegurava que una Catalunya independent és viable econòmicament, però Valls va manifestar després de l'anàlisi s'havia fet en la hipòtesi que el país es mantindria dintre de la UE, un comentari que no feia res més que generar dubtes sobre el fet. Cal recordar, també, que Valls ha estat nomenat en l'últim any vicepresident segon de la Cambra d'Espanya, que presideix Josep Lluís Bonet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona