Economia

Facua ja aplega més de 21.000 afectats pel frau dels motors

A Catalunya s'hi han adherit uns 2.800 usuaris

El ministre Soria es limita a remetre al telèfon de l'empresa

La plataforma d'afectats pel frau de Volkswagen a l'Estat, creada per Facua-Consumidores en Acción, ja supera els 21.000 adherits, és a dir, propietaris dels vehicles Volkswagen, Audi, Skoda i Seat als quals es va instal·lar un programari fraudulent per eludir els tests d'emissions. Per territoris, Catalunya és el tercer on hi ha més inscrits, amb 2.793, precedida per Andalusia (4.664) i Madrid (4.337).

Facua ha denunciat en un vídeo a la xarxa “l'absoluta falta d'informació” que s'ofereix al telèfon habilitat pel mateix grup Volkswagen i que teòricament ha de servir per orientar sobre el procediment que han de seguir els afectats pel frau dels motors manipulats.

En el vídeo, el portaveu de Facua, Rubén Sánchez, s'exclama per “l'escandalosa passivitat de les autoritats” i es pregunta per les dates i les característiques de les revisions que s'hauran de fer en els pràcticament 700.000 vehicles afectats a l'Estat, així com si la reparació implicarà pèrdua de potència o increment del consum de combustible. Sánchez ha lamentat que ni el ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, que té competències en les polítiques de defensa dels consumidors, ni els consellers autonòmics hagin actuat encara. En aquest sentit, el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, va admetre ahir que “no hi ha res de nou” en el conflicte. Sense valorar si el ministeri farà o no una investigació, Soria es va limitar a remetre els afectats al telèfon d'informació de la companyia, que, segons el ministre, s'ha compromès a tenir enllestit un pla d'acció abans de final d'aquest mes.

Al seu torn, la Confederació de Consumidors i Usuaris (CECU) col·labora amb l'Associació Europea de Consumidors, que ha reclamat per carta a Volkswagen que compensi econòmicament els conductors. La CECU també difondrà una nota de Consumers International per inquirir si hi ha altres companyies que han fet manipulacions i per reclamar transparència.

LA FRASE

Són lamentables la falta d'informació i l'escandalosa passivitat de les autoritats
Rubén Sánchez
Portaveu de l'associació de consumidors Facua


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia