Economia

Cau un 16% en un mes la compravenda d'habitatges

A les comarques gironines es registra el descens més gran en la xifra de vendes de pisos nous des del 2008

A les comarques gironines es van vendre a l'agost passat un total de 605 habitatges. Aquesta xifra suposa una caiguda d'un 16% en relació amb el mes anterior, el juliol, quan se'n van vendre 721 i es posa fi a tres mesos consecutius de vendes en positiu que s'havien acumulat des del maig. Tot i aquesta xifra negativa, la venda de pisos a l'agost suposa un augment del 3,6% en relació amb l'agost del 2014, quan se'n van vendre 584.

Segons dades de l'Instituto Nacional de Estadística (INE), d'aquests 605 pisos venuts a l'agost a la demarcació 80 eren nous, un 57% menys que l'agost de l'any passat, de manera que s'encadenen vuit mesos seguits de caiguda de vendes en aquesta categoria. De totes maneres, el retrocés del 57,45% en la venda de pisos nous representa la davallada més gran des de l'inici de la crisi el 2008 a Girona.

De segona mà

Com és habitual des de fa mesos, la reactivació de la compravenda d'habitatges a les comarques gironines ha estat encapçalada pels habitatges de segona mà. Així, a l'agost passat hi va haver un total de 525 operacions de venda d'aquest tipus d'immobles –un 32,58% més que l'agost de l'any passat.

Amb relació al règim de propietat dels pisos venuts a les comarques gironines, els lliures es van situar en 587 unitats i els protegits, en 18.

E

n tot el territori de
Catalunya, les transaccions de pisos a l'agost es van situar en 4.286 unitats, cosa que va suposar un 15,74% més que les operacions registrades el mes d'agost del 2014. Amb aquest increment anual de venda de pisos, s'encadenen onze mesos d'augment d'operacions de compravenda, el període més llarg de creixement de vendes fins ara registrat en la sèrie des de l'inici de la crisi el 2008. A l'Estat es van vendre 29.369 habitatges, un 24,21% més que l'any anterior i s'encadenen dotze mesos seguits en positiu.

LES XIFRES

3,6%
l'increment
en vendes que hi ha hagut respecte a un any abans, l'agost del 2014
525
dels immobles venuts
eren de segona mà, mentre que els nous només van ser 80
605
habitatges
es van vendre a les comarques gironines durant l'agost passat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia