Economia

El Vendrell vol dinamitzar el centre amb emprenedors

L'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament organitza una ruta amb una vintena d'emprenedors per buscar locals de lloguer al centre

La iniciativa de dinamització s'integra en el pla de barris

Un local per muntar una carnisseria a peu de carrer, un espai per obrir un petit despatx amb encant per gestionar serveis a empreses, una botiga de material i serveis informàtics, un lloc petit i especial per obrir un restaurant amb poques taules però ben tractades, un local per vendre productes d'artesania... Aquestes són algunes de les demandes de la vintena d'emprenedors que dijous es van afegir a la ruta Tournem-hi, organitzada des de l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament del Vendrell per recuperar l'activitat econòmica al centre. La iniciativa, que s'inclou en el marc del pla de barris, pretén recuperar els locals comercials que en els últims anys han anat tancant les persianes al centre i, alhora, donar una oportunitat a emprenedors i propietaris d'aquests locals.

Al llarg del recorregut, els emprenedors van poder visitar un total de tretze locals de totes les mides i característiques. Situats als carrers del centre, aquests locals garanteixen el flux de vianants que demanen alguns emprenedors, i en la majoria dels casos són locals que ja han estat ocupats en activitats comercials o econòmiques diverses.

“L'objectiu és que el centre comercial del Vendrell sigui un espai de referència”, tal com explica el regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez. Segons ell, el Vendrell no ve d'una llarga tradició comercial però sí que té les característiques necessàries perquè el centre pugui ser un pol d'atracció per a les visites de compres. Per això, una de les primeres accions que, des de l'Ajuntament, es vol posar en marxa és la de posar fi a la imatge dels locals tancats. En benefici dels actuals comerciants, dels emprenedors que busquen un espai on trobar una nova oportunitat, i en benefici de la imatge del Vendrell, aquesta iniciativa permet posar els emprenedors en contacte amb propietaris i agències immobiliàries en una sola tarda.

Mentre altres municipis organitzen una jornada de portes obertes en locals en lloguer, al Vendrell s'ha buscat una fórmula per aconseguir un contacte més personal, més directe. A més, tots els locals que s'integren en aquest pla passen a formar part de la base de dades que des de l'Eina permet orientar aquells emprenedors que busquen alternatives a la crisi.

La ruta organitzada per l'Ajuntament del Vendrell s'integra en el paquet d'accions de promoció i dinamització lligades a la Fira de Santa Teresa —inaugurada oficialment ahir a la tarda—, ja que el govern local entén que és un bon moment per repensar el model econòmic del municipi.

LA FRASE

L'objectiu és que el centre comercial del Vendrell esdevingui un espai de referència per al sector
Kenneth Martínez
regidor de promoció econòmica del vendrell

LA XIFRA

20
emprenedors
van participar en la ruta per 13 locals en lloguer, amb propietaris i immobiliàries.

Aparadors a la campanya de Nadal

Paral·lelament a la recerca d'emprenedors que vulguin ocupar els locals buits del centre, l'Ajuntament del Vendrell ha posat en marxa un projecte que preveu l'aprofitament dels locals buits com a aparadors per a comerciants que tenen la botiga en altres zones o per fer promoció d'entitats o iniciatives. Segons el regidor Kenneth Martínez, els propietaris dels locals signen un conveni amb l'Ajuntament i cedeixen l'aparador perquè es pugui guarnir, amb material de l'Escola d'Art, o perquè emprenedors que no tenen local puguin fer publicitat del seu producte. Aquestes campanyes es faran per Nadal, per les rebaixes, i per Setmana Santa. De moment, l'Ajuntament té dos locals, però la intenció és anar ampliant els convenis des d'ara mateix.

Kenneth Martínez diu que tant els comerciants com els propietaris dels locals han de veure les bondats d'aquesta iniciativa que contribueix a millorar la imatge del nucli dóna una oportunitat als emprenedors i comerciants que tenen un espai més digne i permet promocionar els locals buits sense cap cost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA