Economia

Boehringer estudia vendre's la planta que té a Malgrat

La multinacional farmacèutica comunica per escrit als treballadors que vol externalitzar la producció i que busca inversors

Garanteix les inversions previstes i que no hi haurà canvis a la plantilla en els pròxims anys

La multinacional farmacèutica Boehringer Ingelheim va comunicar ahir als seus treballadors de la planta de Malgrat de Mar que està buscant inversors externs que s'encarreguin de la producció que s'hi està duent a terme actualment, segons va avançar l'emissora municipal Ona Malgrat. La carta, signada pel gerent de la planta, Toni Sarroca, exposa la nova estratègia de l'empresa de concentrar els centres de fabricació i centrar-se en la producció “de principis actius innovadors”. La planta que funciona a Malgrat de Mar està especialitzada en productes farmacèutics “madurs” o que ja han perdut la patent. Per aquest motiu, Boehringer Ingelheim vol “avaluar opcions amb tercers per assegurar la continuïtat de la fàbrica a llarg termini”. “La intenció de mantenir la producció de tots els principis actius que produïm avui a Malgrat és clara”, hi afegeix l'escrit.

L'anunci, tot i que l'empresa l'ha volgut mantenir en l'àmbit privat i ha declinat fer declaracions públiques, es va escampar ahir per la població i va generar molta preocupació entre els treballadors de la planta, de les més importants de Malgrat i un referent en el sector en els àmbits comarcal i nacional. El comitè d'empresa, que s'ha reunit amb la gerència, va interpretar que la multinacional ja ha posat a la venda la fàbrica, però que no s'esperen canvis destacats en els pròxims anys. “Estem a l'expectativa, però ens han dit que la producció del 2016 està del tot assegurada, la del 2017 emparaulada i que es mantindran totes les inversions previstes per aquests pròxims anys, alhora que es renovaran els contractes i no es tocarà la plantilla”, va especificar el president del comitè, Rafael Rico. Rico va insistir a transmetre “un missatge de tranquil·litat” tant als 330 treballadors de la planta com a les seves famílies. “L'empresa manté que s'ha volgut informar de les futures estratègies, però que no hi haurà canvis que afectin els empleats”, va destacar.

En el mateix sentit es va manifestar l'alcalde de Malgrat, Joan Mercader (PSC), que va ser informat pel mateix gerent de la firma de com es planteja el futur de la multinacional. “Fa un any i mig que s'estan fent reestructuracions a escala internacional, però Malgrat de Mar està considerada la segona planta més important en la seva especialització i per això hi aposten”, va dir. L'alcalde també va comentar que l'empresa no té previst fer canvis “ni a curt ni a mitjà terminis”.

La multinacional amb seu a Alemanya va obrir les instal·lacions de Malgrat l'any 1960 i va fer realitat la primera factoria a l'Estat espanyol dedicada a la producció de substàncies actives farmacèutiques. El 2010, durant la celebració dels 50 anys, la firma va recordar que des del 2005 havia invertit 40,1 milions d'euros en les instal·lacions i que tenia previst un pla d'inversions d'uns 7 milions anuals.

LA XIFRA

330
treballadors
té actualment la planta de Malgrat de la multinacional farmacèutica Boehringer Ingelheim.

LA FRASE

Ens diuen que la producció del 2016 està assegurada i que es mantindran inversions i plantilla
Rafael Rico
PRESIDENT del COMITÈ D'EMPRESA de Boehringer Ingelheim de malgrat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia