Economia

L'ampliació d'Hipercor, en solfa per iniciar-se el 2016

L'empresa ha entregat l'última versió del projecte a l'Ajuntament fa dues setmanes i espera començar obres el primer semestre

L'obra comportarà canvi de nom i serà El Corte Inglés

El projecte d'ampliació amb dos pisos més del centre Hipercor de Girona segueix endavant i la voluntat de l'empresa comercial és que les obres es puguin iniciar els primers mesos de l'any 2016. Fonts d'El Corte Inglés ratifiquen l'interès de “començar les obres tan aviat com sigui possible”, ja que ara, amb el projecte acabat de definir, pertoca al consistori i, posteriorment, a la comissió d'urbanisme donar el vistiplau definitiu a aquest important projecte d'ampliació. L'empresa espera que no hi hagi entrebancs perquè l'obra pugui iniciar-se el primer trimestre, tenint en compte que el projecte ja s'ha treballat i consensuat amb el consistori i amb la Generalitat. Es tracta d'una obra llarga que el projecte situa per sobre dels dos anys, un fet que podria situar l'obertura de l'ampliació a finals de l'any 2017 o principi del 2018.

Els responsables de comunicació de la firma recorden que l'obra proposada “és de gran magnitud”, ja que s'està “parlant d'uns 8.000 metres quadrats, que és pràcticament com si es fes un edifici nou”. L'obra serà complexa perquè es farà sense que en cap moment es tanqui l'activitat en la resta plantes i intentat minimitzar els efectes que puguin tenir els treballs. Els dos pisos nous s'afegiran així als 45.000 m² quadrats de què disposa ara Girocentre. L'obra comportarà canvis substancials a l'edifici, com sts una nova entrada i la reurbanització de la plaça Salvador Dalí, on també s'aprofitarà per ampliar l'aparcament subterrani del centre comercial. Cal recordar que, inicialment, Hipercor pretenia ampliar ocupant uns 2.400 metres quadrats de la plaça. El projecte es va aprovar amb compensacions de l'empresa a l'Ajuntament, però, finalment, es va replantejar perquè s'ampliés l'edifici amb dos pisos nous.

Serà un El Corte Inglés

El projecte entrat en el consistori evidencia que un dels canvis més importants també serà el canvi de marca que suposarà el creixement del centre. Com ja s'havia intuït en els primers esbossos que havien sortit a la llum ara fa menys d'un parell d'anys, el centre resultant adoptarà el nom de El Corte Inglés, un fet que evidencia l'aposta de l'empresa pel centre gironí, i que ara es confirma pels documents del nou projecte entrat per part de l'empresa a l'Ajuntament de Girona.

Sense traves d'Adif

La plaça Salvador Dalí es contemplava com un punt d'emmagatzemament de material si es cobria la via convencional. Per aquest motiu, El Corte Inglés va haver d'informar Adif del projecte d'ampliació en dansa per a la seu gironina i l'ens públic no va posar cap trava perquè es pugui tirar endavant l'ampliació i la transformació d'aquesta plaça. El renovat centre comercial i el canvi urbanístic amb el nou El Corte Inglés anirà en paral·lel a l'obra de la nova clínica Girona, un fet que permetrà canviar de manera radical l'entrada des del sud a la ciutat de Girona.

LA XIFRA

8.000
metres quadrats
seran la superfície que s'ampliarà amb els dos nous pisos i s'afegiran als 45.000m² actuals.

LA DATA

11.1988
A principi
del mes de novembre de l'any 1988 s'obria el centre Hipercor amb el temor de molts comerciants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona