Economia

Nou mercats faran un 2x1 amb productes de proximitat

La iniciativa es durà a terme els dies 13 i 14 de novembre

L'objectiu de la campanya és promoure l'excel·lència i atreure nous compradors als equipaments coberts de la demarcació

Els mercats municipals coberts de les comarques gironines participen en una campanya per potenciar els productes de proximitat i promoure l'excel·lència d'aquests equipaments públics. Es tracta d'una acció en què participen els nou mercats municipals gironins –Girona, Salt, Olot, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Palamós, Palafrugell, Roses i Portbou–, que es durà a terme els dies 13 i 14 de novembre i que consistirà a oferir un 2x1 en productes de proximitat. La campanya és una aposta pels mercats municipals com a lloc de compra principal de productes frescos, ja que es tracta d'equipaments que estan íntimament lligats als productes locals i, per això, garanteixen la preservació dels productors locals gironins.

En els nou mercats hi ha 222 parades. El més gran és el de Girona, que en té 56, i el més petit, el de Portbou, amb sis. Tots formen part de la Xarxa de Mercats Municipals de Girona, que ha decidit adherir-se a una iniciativa promoguda per l'àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona. El diputat d'aquesta àrea, Josep Frias, va assegurar que “la Diputació dóna suport al comerç de proximitat però també als productors i als productes de proximitat”.

El tècnic de la Diputació Carles Benítez va comentar que l'objectiu de la promoció és potenciar el comerç dels mercats municipals, que són un punt de trobada i alhora donen a conèixer el territori amb productes de qualitat. Cadascuna de les parades que hi participaran –en aquesta primera edició no s'hi adhereixen totes– haurà d'oferir un 2x1 almenys en un producte. El comprador, a més, rebrà una entrada per visitar el Fòrum Gastronòmic que es fa el mateix cap de setmana –el 14 i el 15–. Segons Benítez, el que es pretén és que cada parada doni a conèixer el seu “producte estel·lar” i, al mateix temps, arribar a nous compradors, aquells que no solen anar a aquests mercats. Es tracta que el comerciant ho aprofiti per “exhibir-se” i mostrar els seus millors productes de proximitat.

El president del mercat del Lleó de Girona, Joan Gironell, va explicar que aquestes ofertes de 2x1 no són fàcils per als petits comerciants, perquè a l'hora de comprar els productes ho fan mirant la qualitat, i no pas la quantitat. Amb tot, va dir que hi posaran imaginació per fer-ho possible.

LA XIFRA

222
parades
hi ha als nou mercats municipals. El més gran és el de Girona (56) i el més petit, el de Portbou (sis).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona