Economia

Gas Gas prepara la planta per treure al mercat la primera moto de trial a principis d'any

Torrot, la nova propietària, vol produir unes 2.500 motos d'aquest tipus el 2016

Traslladarà tota la producció de bicicletes i motos elèctriques Torrot a Salt

Els nous propietaris de Gas Gas, el fabricant de bicicletes i motos elèctriques Torrot, preveu que les primeres motos de trial de la marca saltenca tornin a ser al mercat “el primer quadrimestre de l'any vinent”. Iván Contreras, director general de Torrot Group, va explicar ahir que tan bon punt el jutjat mercantil de Girona va decidir dilluns passat que Torrot seria el nou propietari de Gas Gas, ja van posar tota la maquinària a treballar “perquè hi ha moltes coses a fer”. “El mateix dilluns ja anàvem a la fira de Milà amb quatre comercials de Gas Gas per parlar amb els clients i donar-los a conèixer els projectes”, va dir Contreras. És per això que una vegada s'hagin acabat les obres de millora a les instal·lacions de Gas Gas i s'hagi “comprat alguna màquina nova” i “components per a les noves motos”, es començarà a produir. L'empresari preveu que l'any 2016 s'hauran tret al mercat entre 2.000 i 2.500 motos de trial amb la marca Gas Gas i unes 500 motos d'enduro que “segons els importadors hem de millorar”. És per això que el director de Torrot preveu que el 2017 hauran tret al mercat una nova moto d'enduro “més competitiva” i més adaptada “als gustos dels clients”. I per fer-ho treballaran braç a braç amb els importadors.

Tota la producció a Salt

Torrot és una empresa que va néixer a Vidreres però quan Iván Contreras la va comprar, ara fa deu mesos –el febrer passat–, la va traslladar a “una nau de Mataró”. Ara, i per complir el que s'havia compromès de “no emportar-se Gas Gas de Salt”, ha decidit traslladar els serveis centrals i tota la producció de Torrot a la planta de Gas Gas i deixar a Mataró “l'enginyeria i l'R+D”.

Tots aquests canvis “ja han començat”. “Però ho han fet amb limitacions perquè encara hi ha personal de Gas Gas que està afectat per l'ERO temporal que van iniciar els antics propietaris de l'empresa”, explica Contreras, que assegura que demanaran al jutge “desafectar alguns d'aquests treballadors per començar a treballar en el procés productiu i complir amb les comandes”. Torrot proposa subrogar contractes a 55 treballadors dels 89 que Gas Gas tenia fins ara.

Torrot ha ofert 9,6 milions d'euros per adquirir Gas Gas (que està en liquidació des del juliol) i ho acompanya d'una inversió de tretze milions d'euros en tres anys per reflotar-la. Aquesta empresa fabrica bicicletes i motos elèctriques i el seu producte estel·lar és la moto Muvi, que defineixen com una “scooter essencial” que venen a 20 països arreu del món, entre els quals hi ha Xile i Austràlia.

“De moment hem produït unes 1.500 Muvi i l'objectiu és fabricar-ne unes 3.000”. Torrot té 17 treballadors i fins l'any passat tenia una facturació de 400.000 euros. Aquest any Torrot preveu tancar l'any facturant dos milions d'euros i la projecció per a l'any vinent és arribar als onze milions”.

LES FRASES

Demanarem desafectar alguns treballadors de Gas Gas, ara afectats per l'ERO temporal, per començar a treballar
El 2017 volem treure una nova moto d'enduro més competitiva i adaptada als gustos dels clients
Iván Contreras
DIRECTOR GENERAL DE TORROT GROUP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia