Economia

El nombre d'habitatges nous buits s'eleva a 42.800

Un 25% del parc construït des del 2008 està sense ocupar

Caldran dos anys i mig per absorbir l'estoc desocupat

Gairebé un 25% dels habitatges construïts a Catalunya des del 2008, just quan va esclatar la bombolla immobiliària, estan buits, segons les xifres que ahir va publicar la taxadora Tinsa. En nombres absoluts, això vol dir que de les 175.972 residències noves que s'han promogut a Catalunya des del 2008, 42.838 estan buides actualment. La xifra és similar a la que es dóna en el conjunt de l'Estat espanyol, on s'han promogut en els últims set anys 1,56 milions d'habitatges i un total de 389.000 estan sense ocupar, un 24,9% del total.

La taxadora Tinsa preveu que aquest estoc no serà absorbit, com a mínim, fins al primer semestre del 2018. El president de Tinsa, Ignacio Martos, va explicar en la presentació de les dades que hi ha una important demanda embassada que dinamitzarà les compravendes en els pròxims mesos.

Respecte al mercat català, la taxa més elevada de pisos desocupats es dóna a la zona costanera de la demarcació de Tarragona, on un 33% dels habitatges construïts des del 2008 estan buits. També és elevada la desocupació de les residències noves promogudes a la demarcació de Lleida, que se situa en un 30,6%. A la ciutat de Barcelona la desocupació és d'un 15% i al conjunt de l'àrea metropolitana augmenta fins al 25% del parc construït a partir de l'any 2008.

L'anàlisi efectuada per Tinsa també recull altres dades destacades, com per exemple que només un 14% de l'habitatge buit és a mans dels promotors, mentre que la resta és de la banca o la Sareb.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia