Economia

El BCE alerta de l'impacte de més actes terroristes en la represa

El Banc Central Europeu (BCE) va oferir ahir la seva anàlisi de l'impacte que el terrorisme pot tenir en l'economia. El vicepresident de l'autoritat monetària i financera, Vítor Constâncio, va advertir que “més episodis de terrorisme a Europa afectaran la confiança i incrementaran l'aversió al risc en actius europeus, i això pot afectar la recuperació econòmica de la zona euro”. Constâncio hi va afegir que tots aquests riscos no es poden “ignorar”.

“El que ha passat afectarà especialment el consum de manera temporal als països més afectats pels atemptats, però per allò que hem vist en altres casos, com ara l'atemptat a Charlie Hebdo, el consum es redueix de manera temporal, encara que mesos després es recupera totalment”, va explicar Constâncio, que hi va afegir: “De moment, l'impacte és limitat, però més casos com aquest canviaran la situació.”

El comitè executiu del BCE, que presideix Mario Draghi, es reunirà dijous que ve per analitzar la política monetària de la institució. Draghi ja va anunciar el mes passat que l'entitat podria aprovar nous estímuls per fer front a la frenada econòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia