Economia

Consum

Nova fira a Barcelona d'economia social i solidària

Arrencar amb bon peu

Molts veïns aplaudeixen la substitució de la pista de gel a la plaça Catalunya per la fira de consum responsable

Els col·lectius participants confien que es reediti l'any vinent

La polèmica que va suscitar la decisió del govern de Barcelona de fulminar la pista de gel de la plaça Catalunya i substituir-la per una fira de consum responsable sembla formar ja part de la història. La ciutadania sembla haver acollit amb els braços oberts la nova iniciativa i els col·lectius que en són els principals protagonistes, les empreses i entitats d'economia social i solidària, reclamen que es reediti la iniciativa.

La primera Fira de Consum Responsable (Economia Social i Solidària) es pot visitar encara avui al centre neuràlgic de la ciutat. Als 36 estands on es tornen 65 projectes i entitats cal sumar una àmplia gamma de propostes lúdiques i culturals de caire familiar. En Juan Luis i la Raquel són un matrimoni de Sant Feliu de Llobregat que ha aprofitat el cap de setmana per visitar la fira amb els seus fills de 3 i 5 anys. Troben que per als més petits “és una iniciativa fantàstica, gratuïta, que arriba a un públic molt ampli; un fet que no es donava amb la pista de gel”.

Les referències a la pista de gel, l'aposta de CiU l'anterior mandat, són constants. “Allò era un monstre al mig de la plaça”, assenyala José Luis Gascón, un dels barcelonins que aplaudeix el canvi. L'Ángel és veneçolà i desconeixia que a la plaça Catalunya s'hi feia una fira. Mentre la seva cosineta redacta la carta als Reis (una de les activitats que s'hi ofereix), relata que només veure la plaça va pensar: “És estrany que en un espai així no hi hagi una pista de gel.” Considera que les dues propostes, la de l'anterior executiu i la de l'actual, podrien ser compatibles.

No és aquesta l'opinió de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que a les xarxes socials presumeix de “reconquistar un espai per al bé comú”. Segons l'Ajuntament, unes 10.000 persones visiten diàriament la fira de consum responsable. Els representants de l'associació cultural El Lokal, dedicada a la divulgació de materials alternatius i cultura llibertària, donen fe de l'èxit de públic i de venda dels seus productes. Des d'un estand proper, Xavi Palos, de la Xarxa d'Economia Solidària, opina que els ciutadans “valoren molt positivament la barreja social i familiar que ofereix la fira”.

Un responsable municipal, Manel Alonso, supervisa l'espai. L'Ajuntament valorarà el resultat de l'enquesta que ha fet entre els assistents, però avança que ja tenen “ganes de repetir”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona