Economia

Més de 3.300 maresmencs troben feina el 2015

El desembre es va tancar amb 32.788 aturats

A Mataró, l'any acaba amb 1.300 desocupats menys

Un total de 3.345 maresmencs van trobar un lloc de treball al llarg de l'any passat. Si bé la comarca tanca el 2015 amb 32.788 aturats, fa dotze mesos la xifra era de 36.133. La taxa també ha quedat reduïda en gairebé dos punts percentuals i del 18,63% que hi havia el 2014 s'ha passat al 16,74%. Tots els municipis han seguit la mateixa dinàmica, però sobresurt el cas de Mataró, que durant el 2015 va aconseguir esborrar de les llistes més de 1.300 desocupats. Una altra de les ciutats més castigades per l'atur a la comarca, Pineda, també aconsegueix rebaixar-ne el nombre, però en aquest cas la disminució és més discreta i només afecta 44 persones. De fet, aquesta localitat de la zona nord del Maresme continua liderant la taxa d'atur i arriba fins al 21,8%, seguida de Mataró, que continua per sobre també del 20%.

L'escenari maresmenc es repeteix també a Catalunya. En aquest sentit, l'any acaba amb 60.000 persones menys desocupades. A parer del secretari d'Ocupació i Relacions Laborals, Joan Aregio, les dades permeten dir que l'any que tot just s'ha tancat “ha estat de suma en la lluita contra l'atur”. Aregio ha recordat que aquesta davallada interanual és la més accentuada dels últims tres anys, ja que el 2013 va disminuir de prop de 22.000 persones i l'any passat, de gairebé 49.000. “Cada desembre hem observat una disminució més accentuada, així que podem dir que no només s'ha consolidat la millora, sinó que s'ha aprofundit”, hi va afegir.

L'optimisme del govern català contrasta amb l'opinió dels sindicats, que, tot i admetre la reducció, continuen denunciant que els nivells de desocupació segueixen sent “insostenible” en comparació de l'inici de la crisi. La UGT va més enllà i assegura que set de cada deu persones sense feina o no cobren cap prestació o bé només l'assistencial. “El 2015 ha estat un any d'increment de la pobresa, de les desigualtats socials i de la precarització del mercat de treball”, insisteixen a dir.

LES XIFRES

482
persones
van trobar feina al desembre al conjunt del Maresme, però encara n'hi ha 32.788 que en busquen.
3.345
persones
van deixar d'estar inscrites en les llistes de desocupats a la comarca durant tot l'any 2015.

Al desembre també va caure l'atur

Durant el mes de desembre les xifres de l'atur també van ser positives, ja que 482 maresmencs van trobar feina. La disminució s'ha concentrat en 23 municipis dels 30 que hi ha a la comarca. Els demandants d'ocupació, en canvi, han augmentat a Canet de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana i Tordera. A Cabrils i a Santa Susanna no hi ha hagut cap canvi respecte al mes anterior. Mataró, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Tordera i Santa Susanna lideren la llista pel que fa a la taxa d'atur i voregen o superen el 20%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona