Economia

Miquel Alimentació obrirà un Gros Mercat a Xangai

El grup de distribució també invertirà més de 20 milions d'euros en la posada en marxa de cinc autoserveis a l'engròs i deu gasolineres a tot l'Estat

Contractarà uns dos-cents treballadors

El grup de distribució gironí Miquel Alimentació, que el setembre de l'any passat va ser adquirit per la multinacional xinesa Bright Food, vol obrir un cash and carry Gros Mercat a Xangai. El nou establiment, segons va explicar ahir el director general de la companyia, Pere Laymon, copiarà el format dels Gros Mercat i mantindrà la denominació utilitzada a l'Estat espanyol, GMcash. S'hi vendran productes d'exportació de l'Estat i d'altres països on el grup xinès té presència i, encara que els inversors xinesos volien accelerar el projecte, aquest no es podrà dur a terme fins d'aquí a 18 o 24 mesos.

En una trobada amb els mitjans de comunicació, Laymon va reafirmar el que ja havia explicat quan van entrar a formar part de la multinacional xinesa, i és que Bright Food no té plans d'importació de productes xinesos a l'Estat, sinó que busca portar a la Xina productes espanyols i europeus. Va explicar també que, des que formen part de la companyia xinesa, uns tres-cents proveïdors de Grup Miquel s'han interessat per exportar els seus productes a la Xina.

Els últims tres mesos que fa que treballa amb Miquel Alimentació, ja han transportat vint contenidors per via marítima amb productes com ara taronges, tomàquets, vi, oli i olives, i està negociant una comanda d'oli de gira-sol des d'Ucraïna valorada en 8 milions d'euros.

El director general també va comentar que el grup s'utilitzarà com a plataforma per a tot Europa i que els nous accionistes els han demanat que facin un plantejament per comprar empreses a l'Estat i Europa que es dediquin a fer el mateix que Miquel Alimentació: “Tenim capacitat per absorbir una altra empresa de la mateixa mida que la nostra.” Laymon va apuntar que la primera compra probablement es farà a l'Estat espanyol.

Noves contractacions

Grup Miquel invertirà més de 20 milions d'euros aquest any a l'Estat amb la posada en marxa de cinc autoserveis a l'engròs GMcash-Gros Mercat, un dels quals, a Catalunya, i de deu gasolineres, que arribaran a 25 a finals del 2017. Això suposarà la contractació d'uns dos-cents treballadors, un 30% dels quals seran a Catalunya. Actualment la plantilla de Miquel és de 2.500 persones.

L'empresa va tancar l'any 2015 amb una facturació de 1.010 milions d'euros i un Ebitda de 26,1 milions, respecte dels 900 milions i 24 del 2014, respectivament. Actualment Grup Miquel té més de 675 punts de venda entre autoservei a l'engròs i supermercats franquiciats; més de dos mil clients entre detallistes independents i distribuïdors locals, la divisió Export i la restauració organitzada Food Service.

LES XIFRES

300
proveïdors
de Miquel Alimentació s'han interessat per exportar els seus productes a la Xina.
1.010
milions d'euros
és la facturació del grup de distribució gironí a tancament del 2015 i té un Ebitda de 26,1 milions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Augmenta un 35,6% l’allotjament turístic al Vallès Occidental amb una estada mitjana de dues nits

TERRASSA
ECONOMIA

El Maresme pedala a favor de l’EuroVelo 8

MATARÓ
Rússia

Rússia augmenta un 82% els ingressos per la venda de petroli i gas el 2024

barcelona
unió europa

La CE exigeix a Booking complir amb la llei de mercats digitals

barcelona
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)