Economia

L'Imserso cancel·la de cop el viatge a desenes de gironins

Havien d'anar a les Canàries i quatre dies abans de sortir els l'han anul·lat

El motiu és que les reserves dels hotels no estaven pagades i els hotelers s'han venut les places a operadors europeus

Els viatges de l'Imserso van arrancar malament i continua generant problemes als jubilats de tot l'Estat, però també als gironins que s'han trobat amb el viatge a Canàries que havien de fer entre aquesta setmana i la vinent i s'ha cancel·lat. A la demarcació de Girona hi ha desenes d'afectats i es calcula que a tot l'Estat s'ha cancel·lat el viatge a unes 300 persones, però podrien ser moltes més perquè ningú sap què passarà amb els viatges que estan programats per al mes de febrer.

“Hi anàvem sis amics i ens han avisat quan només faltaven quatre dies per emprendre el viatge i amb l'única opció de triar Mallorca o bé esperar fins al mes d'abril per anar a Canàries”, assegura Maria Rosa Vicente, de Camprodon. Els sis afectats expliquen que han fet trucades a l'hotel i han descobert “amb sorpresa que mai han rebut cap reserva”, i en canvi “nosaltres vam haver de pagar el viatge amb 45 dies d'antelació”. Mantenen sentir-se maltractats i demanen responsabilitats.

El motiu de la cancel·lació és, segons les agències de viatges gironines, que són les que han fet d'intermediàries entre els jubilats i els concessionaris de l'Imserso –en el cas de les Canàries és Mundiplan– és que hi ha hotels de Tenerife contractats per allotjar els jubilats que s'han venut les places d'hotel a altres operadors europeus. Segons publica Hosteltur, aquestes places no estaven pagades encara, i en vista del retard “no han aguantat la incertesa” i s'han acabat venent les places. “Les Canàries viuen moments plàcids i tenen molta demanda d'allotjament perquè Turquia, Egipte o Tunísia no són segures i els operadors europeus opten per portar els seus clients a les Canàries”, explica la directora de viatges Ter de Girona, Mònica Puig. L'opció dels afectats és demanar la devolució dels diners amb una compensació d'entre un 10 i un 25% sobre el preu del viatge, o també poden optar pel canvi de dates mantenint la destinació o bé anar a Mallorca.

Per la seva banda, el president de les agències de viatge catalanes Acave, Martí Sarrate, treu importància a la situació i manté que els afectats són pocs. Corrobora que les cancel·lacions són “per un excés de clients en hotels de Tenerife” on hi ha reservades 145.000 places per a l'Imserso.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA