Economia

L'Imserso cancel·la de cop el viatge a desenes de gironins

Havien d'anar a les Canàries i quatre dies abans de sortir els l'han anul·lat

El motiu és que les reserves dels hotels no estaven pagades i els hotelers s'han venut les places a operadors europeus

Els viatges de l'Imserso van arrancar malament i continua generant problemes als jubilats de tot l'Estat, però també als gironins que s'han trobat amb el viatge a Canàries que havien de fer entre aquesta setmana i la vinent i s'ha cancel·lat. A la demarcació de Girona hi ha desenes d'afectats i es calcula que a tot l'Estat s'ha cancel·lat el viatge a unes 300 persones, però podrien ser moltes més perquè ningú sap què passarà amb els viatges que estan programats per al mes de febrer.

“Hi anàvem sis amics i ens han avisat quan només faltaven quatre dies per emprendre el viatge i amb l'única opció de triar Mallorca o bé esperar fins al mes d'abril per anar a Canàries”, assegura Maria Rosa Vicente, de Camprodon. Els sis afectats expliquen que han fet trucades a l'hotel i han descobert “amb sorpresa que mai han rebut cap reserva”, i en canvi “nosaltres vam haver de pagar el viatge amb 45 dies d'antelació”. Mantenen sentir-se maltractats i demanen responsabilitats.

El motiu de la cancel·lació és, segons les agències de viatges gironines, que són les que han fet d'intermediàries entre els jubilats i els concessionaris de l'Imserso –en el cas de les Canàries és Mundiplan– és que hi ha hotels de Tenerife contractats per allotjar els jubilats que s'han venut les places d'hotel a altres operadors europeus. Segons publica Hosteltur, aquestes places no estaven pagades encara, i en vista del retard “no han aguantat la incertesa” i s'han acabat venent les places. “Les Canàries viuen moments plàcids i tenen molta demanda d'allotjament perquè Turquia, Egipte o Tunísia no són segures i els operadors europeus opten per portar els seus clients a les Canàries”, explica la directora de viatges Ter de Girona, Mònica Puig. L'opció dels afectats és demanar la devolució dels diners amb una compensació d'entre un 10 i un 25% sobre el preu del viatge, o també poden optar pel canvi de dates mantenint la destinació o bé anar a Mallorca.

Per la seva banda, el president de les agències de viatge catalanes Acave, Martí Sarrate, treu importància a la situació i manté que els afectats són pocs. Corrobora que les cancel·lacions són “per un excés de clients en hotels de Tenerife” on hi ha reservades 145.000 places per a l'Imserso.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia